Dezinfectant de mâini: de ce ai nevoie ca să-l faci acasă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Vă puteți face acasă propriul dezinfectant de mâni, din ingrediente 100% naturale.

Cu doar câteva uleiuri esențiale, vă puteți face propriul  dezinfectant de mâini, complet natural și super eficient, gata de a fi folosit oricând. În plus, ceea ce îl face și mai util este faptul că nu îți usucă pielea.

Aveți nevoie de:

- Apă de hamamelis
- Aloe Vera
- Uleiuri esențiale (arbore de ceai, mentă sau cuișoare)
- O sticlă mică

Mod de preparare:

- Pentru a pregăti soluția începeți prin a amesteca gelul de aloe vera (2-3 linguri) într-un bol. La acesta, adăugați câteva picături de hamamelis și uleiuri esențiale pe placul dumneavoastră. Este de preferat să folosiți uleiuri esențiale care sunt blânde și ajută la combaterea bacteriilor răspândite.

- Se amestecă bine. După ce ați terminat, transferați totul într-o sticlă pe care doriți să o utilizați. 

Dezinfectanții de mâini sunt preferați datorită ușurinței de utilizare și a eficacității lor în eliminarea microbilor. Utilizarea uleiurilor esențiale, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, ucide eficient bacteriile dăunătoare și mulți alți germeni, cum ar fi ciupercile. Hamamelisul conține un procent esențial de alcool, care nu este dur pentru piele, dar care funcționează eficient. Cu toate acestea, îl puteți omite dacă doriți să faceți o soluție fără alcool. Pe de altă parte, aloe vera hidratează și hrănește pielea, fără să o usuce. De asemenea, puteți alege să includeți în aceasta vitamina E, dacă doriți să îi sporiți beneficiile și să prelungiți durata de valabilitate a soluției.

Citiți mai multe pe Spectacola.

Medicul Radu Țincu a explicat efectele pe care le pot avea dezinfectanții atunci când sunt folosiți în exces și pe suprafețe mari de piele:

„Alcoolul metilic sau metanolul este un alcool industrial care este toxic pentru corpul uman dacă acești dezinfectanți se aplică pe o suprafață foarte largă de pilele, alcoolul metilic poate fi absorbit și în acest fel se determină toxicitatea sistemică. Nu mai spun de faptul că ei pot fi înghițiți fie din greșeală, fie în mod voit și atunci toxicitatea crește foarte mult. (...)Alcoolul metilic determină în primă fază o toxicitate la nivelul nervului optic, vorbim de o neuropatie optică care poate duce la orbire definitivă. Ceea ce trebuie să știm este că doza pentru a se produce această complicație oculară este foarte mică, undeva la 7, 8 ml de alcool metilic pentru o persoană adultă poate determina orbirea definitivă a cesteia. Dacă discutăm de cantități mai mari de alcool metilic putem să ajungem chiar la deces. Cantitatea care poate ucide acum o persoană adultă este undeva la 50, 60 ml din acest alcool”.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel