5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Diabetul este o boală de nutriție, prin urmare, alimentele pe care le consumăm au efect direct. Unele reduc riscul, iar altele îl potențează. Iată care sunt...
Când auziți informații noi despre impactul dietei asupra diabetului zaharat, zahărul este de obicei ingredientul care atrage atenția. Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că există o categorie total diferită de alimente care ar putea juca un rol cheie în dezvoltarea diabetului.
O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada și Universitatea de Științe Medicale Shahid Beheshti din Iran a publicat un nou studiu în Nutrition Journal. Cercetătorii - o echipă specializată în dietetică, endocrinologie și știința alimentației - au explorat modul în care alimentele lactate ar putea duce la diabet de tip 2 (tipul indus de obicei de o dietă proastă) în rândul pacienților care erau deja expuși riscului.
Pe parcursul a trei ani, ei au urmărit tiparele de dietă a 639 de participanți (o împărțire de 50-50 bărbați/femei) care au fost diagnosticați ca pre-diabetici. Apoi, la nouă ani după începerea studiului, au măsurat câți dintre acei pacienți prediabetici au dezvoltat diabet de tip 2.
La cei nouă ani, 25% din cohortă a dezvoltat diabet.
Mai puține produse lactate au fost asociate cu un risc mai mare de diabet.
Autorii spun că, în comparație cu participanții al căror aport de lactate a rămas stabil, cei care și-au redus consumul de lactate totale cu mai mult de jumătate de porție pe zi au prezentat un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2.
Se pare că conținutul de grăsimi a produs efecte și mai specifice...
Lactatele cu conținut scăzut de grăsimi au fost asociate cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2.
Cercetătorii raportează că o creștere a consumului de lactate cu conținut scăzut de grăsimi cu jumătate de porție pe zi a fost asociată cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2, în comparație cu nivelurile de consum care au rămas aproximativ la fel.
Mai exact, participanții care au crescut consumul de lapte și iaurt, ambele cu conținut scăzut de grăsimi, au observat un risc de diabet de tip 2 mai mic cu 43% în medie decât cei al căror consum nu s-a schimbat semnificativ.
Creșterea consumului de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și scăderea celui cu conținut mare de grăsimi au condus la un risc cu 27% mai mic de diabet de tip 2.
Cercetătorii au observat, de asemenea, că atunci când brânza obișnuită (cu grăsimi întregi) a înlocuit laptele cu conținut scăzut de grăsimi, a crescut riscul de diabet de tip 2 cu 66%. Când această brânză a înlocuit iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, riscul a fost cu 47% mai mare.
Motive posibile pentru aceste descoperiri, după cum notează cercetătorii, este că atunci când consumul de lactate cu conținut scăzut de grăsimi crește, acesta poate înlocui consumul de alimente mai puțin sănătoase. (Ca un exemplu, o ceașcă de iaurt cu aromă de fructe poate fi un înlocuitor de dorit pentru înghețată pentru o persoană care are poftă de ceva cremos și dulce.)
Ei observă, de asemenea, că fermentarea în iaurt poate afecta pozitiv modul în care organismul procesează zahărul, indiferent de conținutul de grăsime al iaurtului, deoarece împărtășesc ceea ce au descoperit alte studii: „Consumul de iaurt, indiferent de conținutul de grăsimi, a fost asociat cu un risc mai scăzut de diabet zaharat de tip 2”.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.