Diabetul te împiedică să slăbești ușor? Știința a găsit rezolvarea

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Din cauza medicamentelor pe care le iau, scăderea în greutate poate fi dificilă pentru persoanele cu diabet zaharat.

Medicamentele pentru diabet zaharat sunt un obstacol major în calea pierderii în greutate, potrivit unei lucrări a Asociației Americane a Pedagogilor pentru Diabet.

"Medicamentele pentru diabet zaharat sunt vitale pentru a ajuta la administrarea zahărului din sânge, deci nu trebuie să vă opriți să le luați. În schimb, întrebați medicul dumneavoastră despre medicamente alternative și strategii de tratament", a declarat co-autorul Patricia Davidson într-un comunicat de presă al asociației. Este profesor asistent la Universitatea West Chester din Pennsylvania.

Există și alte lucruri care ar putea să te împiedice să slăbești. "Toți au nevoie de o strategie individualizată pentru gestionarea diabetului zaharat și a pierderii în greutate. Un educator de diabet poate ajuta", a declarat co-autorul Katherine O'Neal, de la Universitatea din Oklahoma College of Pharmacy.

Mișcarea joacă un rol foarte important în combaterea diabetului. Cel puțin 150 de minute pe săptămană (aproximativ 22 de minute pe zi) de activitate fizică sunt benefice pentru sănătate.

Acest lucru ar putea fi mai ușor de realizat dacă faci lucrurile care îți fac, cum ar fi dansul la domiciliu sau la un club, plimbatul câinelui sau o alergare ușoară după cină.

Urmărește-ți dieta. Alimentele bogate în fibre pot reduce nivelul de zahăr din sânge, te ajută să scazi în greutate și să reduci cantitatea de medicamente de care ai nevoie. Încearcă să mănânci 25 până la 30 de grame de fibre pe zi.

Cel puțin 10 grame din consumul zilnic de fibre trebuie să provină din fructe și legume.

Pentru cinci porții pe zi: în mod ideal, unul sau două fructe și trei sau patru legume. Cerealele integrale sunt o altă sursă importantă de fibre.

O aplicație mobilă de urmărire a alimentelor și / sau a activității te poate ajuta să îți menții motivația. Este, de asemenea, o idee bună să cauți grupuri de persoane online aflate în aceeași situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel