Dializă, Botoșani: cazare la două pensiuni, dacă drumurile devin impracticabile

Adisa Codruț / 10 ian 2020 / 11:42
Drumurile pot deveni impracticabile din cauza zăpezii       Foto: pixabay.com
Drumurile pot deveni impracticabile din cauza zăpezii Foto: pixabay.com

Persoanele care fac dializă în județul Botoșani și au nevoie să fie transportate vor fi cazate la două pensiuni, în cazul în care drumurile devin impracticabile.

Persoanele dializate din judeţul Botoşani vor fi cazate la două pensiuni de pe raza municipiului reşedinţă, în cazul în care condiţiile meteo nu vor permite mijloacelor de transport care le preiau de la domiciliu să le readucă acasă. Asta a anunțat într-o conferinţă de presă subprefectul Dan Nechifor, citat de agerpres.ro.

El a arătat că ambele centre de dializă din Botoşani au încheiat contracte comerciale cu unităţi de cazare pentru situaţia în care, din cauza ninsorii şi a viscolului, drumurile devin impracticabile sau persoanele dializate rămân înzăpezite.

"Cele două unităţi de dializă au încheiat contracte cu societăţi turistice, unde vor fi cazaţi dializaţii în cazul în care drumurile sunt blocate sau ei rămân blocaţi datorită intemperiilor. Toată această chestiune este pe baza unor contracte încheiate între societăţile respective", a afirmat Nechifor.

Autorităţile judeţene au o evidenţă exactă a tuturor persoanelor dializate din judeţ, cărora le acordă o atenţie specială în cazul unor avertizări meteo de vreme rea pe timpul iernii.

Datele statistice arată că, la nivelul judeţului Botoşani, există 294 persoane cu nevoi de dializă. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy