Diareea călătorului, un nou medicament aprobat pentru această infecție intestinală

Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic
Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic

Diareea călătorului este cea mai frecventă boală legată de călătorie. Se estimează că între 20 și 50% dintre cei care călătoresc către țările în curs de dezvoltare pot face această infecție intestinală. Acum însă există un nou medicament care tratează boala.

Administrația de Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a aprobat un nou medicament pentru diareea călătorului pe baza studiilor de eficacitate și siguranță. Rifamicina (Aemcolo) este de așteptat să fie pe piață până la jumătatea lunii februarie 2019, au anunțat producătorii. Medicamentul antibacterian, administrat pe cale orală, este aprobat pentru tratamentul adulților cu diareea călătorului, cauzată de tulpini de Escherichia coli (E. coli), care nu implică febră sau sânge în scaun.

,,Noul medicament este un alt agent în arsenalul medical, dar ar putea să nu fie cel mai bun tratament pentru toată lumea, deoarece deciziile ar trebui luate individual”, a declarat  dr. Aaron Glatt, epidemiolog și președintele Spitalului Comunitar South Nassau din Oceanside, NY.

În studiul de eficacitate, cercetătorii au repartizat la întâmplare medicamentul versus placebo celor 264 de adulți cu diaree călătorului și au constatat că medicamentul a redus semnificativ simptomele comparativ cu placebo.

Alte două studii au examinat siguranța terapiei, atunci când medicamentul a fost administrat timp de 3 sau 4 zile de către 619 adulți. Cele mai frecvente probleme date de medicament au fost constipația și durerea de cap.

,,În studii, per ansamblu, a existat o diferență de 22 de ore în ceea ce privește durata simptomelor cu acest medicament comparativ cu placebo. Medicamentul acționează prin inhibarea replicării ADN și, prin urmare, inhibă creșterea bacteriilor noi", a afirmat Tom Joyce, președintele companiei producătoare, după cum informează WebMd.com.

Alte opțiuni terapeutice

Printre celelalte opțiuni de tratament pentru diareea călătorului se numără antibioticele din clasa fluorochinolonei, cum ar fi ciprofloxacina, azitromicina și altele, dar FDA avertizează că utilizarea lor poate fi legată de apariția unor efecte secundare care implică tendoane, mușchi, articulații, nervi și sistemul nervos central.

Rifampicină este un antibiotic rezervat tratamentului tuberculozei. Se găsește și în România și potrivit prospectului, în situaţii de excepţie poate fi folosită curativ în: infecţii determinate de microorganisme sensibile, cum sunt stafilococul auriu sau S. epidermidis, inclusiv germenii rezistenţi la meticilină, lepră, forma lepromatoasă sau tuberculoidă, în asociaţie cu un alt medicament antilepros, infecții determinate de enterococi, pneumonia cu Legionella (se asociază cu eritromicină). Este de asemenea, indicată pentru profilaxia meningitei.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel