Dieta care previne cancerul: alimente pe care să le consumi zilnic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Afinele  FOTO: pexels.com
Afinele FOTO: pexels.com

Iată o serie de alimente care sunt cunoscute pentru că luptă împotriva cancerului. 

Cancerul este una dintre cele mai mortale boli din toate timpurile. Durerea nu este doar fizică, ci și emoțională, pentru că nu este ușor să lupți împotriva acestei boli mortale. Cancerul apare atunci când există o creștere anormală a celulelor în sistem. Există aproximativ 100 de tipuri de cancer. Odată cu progresul tehnologiei, există tratamente mai bune disponibile, dar toate aceste tratamente au efecte secundare. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să iei măsuri de precauție, decât să suferi mai târziu.

Iată o serie de alimente care pot ajuta la prevenirea apariției cancerului

Afine:

Afinele sunt bogate în antioxidanți. Componentele afinelor, cum ar fi fitochimicele și flavonoidele, cum ar fi antocianinele, acidul elagic și urolitina, sunt cunoscute pentru că reduc deteriorarea extremă a ADN-ului, care duce la cancer. De asemenea, limitează creșterea celulelor canceroase ale gurii, sânilor, colonului și prostatei.

Cireșe:

Cireșele sunt o sursă bună de fibre, vitamina C și potasiu. Culoarea închisă a cireșelor provine de la antociani, care sunt antioxidanți.

Merișoare:

Merișoarele sunt o sursă bogată de fibre și vitamina C. Au putere antioxidantă mare, care provine din fitochimice precum antocianine, proantocianidine și flavonoli, acid ursolic, acid benzoic și acid hidroxicinamic. Proantocianidinele și acidul ursolic măresc autodistrugerea mai multor tipuri de celule canceroase din organism.

Dovlecei:

Dovleceii conțin alfa și beta caroten, care este transformat în vitamina A în interiorul corpului. Studiile sugerează, de asemenea, că aportul alimentar scade șansele de cancer de piele legate de expunerea la soare.

Nuci:

Componente precum eligtanini, gamma-tocoferol, acid alfa-linolenic, fitosteroli și melatonina se găsesc în nuci. Studiile susțin că consumul de nuci poate ajuta cu cancerul de sân, tumora de colon și cancerul de prostată.

Broccoli, muguri, varză verde și conopidă:

Glucozinolații prezenți în aceste legume sunt transformați în izotiocianați și indoli la consum, ceea ce scade inflamația, unul dintre factorii de risc ai cancerului. Mâncarea sănătoasă și exercițiile zilnice sunt cheia unui stil de viață bun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel