Dieta fără gluten. Când e utilă și când nu ajută la nimic

Angela Sabău / 15 Martie 2019 / 10:38
Dieta fără gluten este de folos doar celor care suferă de boala celiacă sau hipersensibilitate la gluten
Dieta fără gluten este de folos doar celor care suferă de boala celiacă sau hipersensibilitate la gluten

Dieta fără gluten a început să fie abordată de multe persoane, după ce boala celiacă a început să fie cunoscută. Multe persoane au început să-și facă griji pentru orice problemă a tenului și să o coreleze cu această afecțiune.

Glutenul a devenit foarte „popular” în ultimii ani, iar unii oameni cred că după consumarea alimentelor care conțin gluten li se poate inflama pielea și, prin urmare, eliminarea aestuia din alientație va ajuta la ameliorarea simptomeor de piele înroșită, inflamate sau a altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema.

Dar, în realitate, eliminarea glutenului din dietă va ajuta doar pe cei care au, de fapt boală celiacă sau o hipersensibilitate la gluten. Dacă nu, glutenul nu va afecta pielea în niciun fel, iar elminarea glutenului din dietă nu va îmbunătăți aspectul pielii.

De asemenea, este important să rețineți că eliminarea în mod inutil a grupurilor de alimente importante din dieta dvs. vă poate crește riscul pentru deficiențe nutriționale și poate duce la probleme de sănătate, arată Harvard Medical School.

Dietă inutilă, în lipsa unui diagnostic

Deci, dacă nu știți că aveți boală celiacă sau o hipersensibilitate la gluten, este mai bine să vă concentrați asupra menținerii unei diete echilibrate și nutritive bogate în fructe și legume, în loc să eliminați glutenul din dieta dumneavoastră.

Dacă sunteți îngrijorat de o anumită afecțiune a pielii, ar putea fi, de asemenea, înțelept să faceți o vizită la un dermatolog pentru o opinie profesională, arată Hope Ricciotti și Toni Golen, redactori-șefi, Harvard Women's Health Watch.

 

Articolul integral poate f găsit AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy