Din ce sursă își iau americanii antioxidanții. O consumă în cantități uriașe!

Adisa Codruț |
Data publicării:

Principala sursă de antioxidanți a americanilor este cafeaua, un deliciu pe care-l savurăm zilnic.

Antioxidanții sunt substanțe de care organsimul are nevoie ca să funcționeze optim. Ei se găsesc în mai multe alimente, însă unul dintre ele - cafeaua - este cel mai utilizat de către americani.

”Știați că

Cafeaua este principală sursă de antioxidanți a poporului american? Nu este un secret faptul că americanii consumă o cantitate mare de cafea, din acest motiv cafeaua este sursa numărul unu de compuși antioxidanți din alimentația acestora”, afirmă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

CITEȘTE și: Alimente care te ajută să scapi de anxietate

Fructe de pădure - pofta de zahăr este un rezultat natural al anxietății, deși te va obosi aproape imediat. Așadar, înlocuiți-l cu unele fructe de pădure disponibile în mod obișnuit, care sunt pline cu vitamina C și antioxidanți care protejează și repară celulele deteriorate și stresate. Așa că mâncați o mulțime de afine, mure, căpșuni și chiar agrișe și relaxați-vă.

Ceaiuri - nu este un secret pentru nimeni că oamenii supuși la multă presiune și stres consumă adesea alcool sau băuturi îndulcite. Dar acestea nu ajută. Fie nu sunt de ajutor, fie ajung să creeze mai multe daune corpului. Un bun înlocuitor pentru aceste băuturi alcoolice și gazoase este ceaiul. Anumite ierburi precum lavanda, mușețelul, frunzele de ceai verde conțin antioxidanți care calmează nervii. Consumul acestora vine cu beneficiul suplimentar al unui somn bun și al detoxifierii. În plus, prepararea ceaiurilor din plante acasă este foarte ușoară, dar și satisfăcătoare.

Ciocolata - Da, zahărul face mai mult rău nervilor decât să-i relaxeze. Prin urmare, nu orice ciocolată ajută la nervozitate, ci ciocolata neagră. Ciocolata neagră conține compuși și nutrienți care alcătuiesc antioxidanții, care calmează anxietatea.

CITEȘTE și: 5 alimente care combat inflamația

Cacao și ciocolată neagră - flavanolii – antioxidanți găsiți în produsele din cacao – au proprietăți antiinflamatorii care pot proteja sănătatea vaselor de sânge, reducând riscul de a dezvolta boli de inimă și accident vascular cerebral. Mai pot îmbunătăți performanța la exercițiu și recuperarea. Cu cât este mai mare procentul de cacao pe care îl conține ciocolata neagră, cu atât are mai mulți flavanoli și proprietăți antioxidante mai mari - deși poate fi puțin mai puțin gustoasă, deoarece procentele mari de cacao cresc amărăciunea.

Curcumină (turmeric) - poate avea beneficii antiinflamatoare pentru sănătate care protejează sănătatea creierului și luptă împotriva diabetului, bolilor de inimă, bolilor intestinale, artritei, inflamațiilor legate de obezitate. Curcumina este compusul activ din turmeric care oferă condimentului proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Combinarea curcuminei cu piperina, ingredientul activ din piperul negru, poate îmbunătăți absorbția curcuminei din organism, făcând mai mult din acest compus puternic disponibil pentru a reduce inflamația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel