5 alimente care combat inflamația

Adisa Codruț |
Data publicării:
Scorțișoară  FOTO: pixabay
Scorțișoară FOTO: pixabay

Sunt alimente care datorită compușilor pe care îi conțin reduc inflamația din organism și protejează sănătatea vaselor de sânge.

Ciocolata neagră, ghimbirul și scorțișoara sunt câteva alimente care protejează sănătatea cardiovasculară. Iată alte alimente care au același efect:

Cacao și ciocolată neagră - flavanolii – antioxidanți găsiți în produsele din cacao – au proprietăți antiinflamatorii care pot proteja sănătatea vaselor de sânge, reducând riscul de a dezvolta boli de inimă și accident vascular cerebral. Mai pot îmbunătăți performanța la exercițiu și recuperarea. Cu cât este mai mare procentul de cacao pe care îl conține ciocolata neagră, cu atât are mai mulți flavanoli și proprietăți antioxidante mai mari - deși poate fi puțin mai puțin gustoasă, deoarece procentele mari de cacao cresc amărăciunea.

Fructul pasiunii - conține compuși antiinflamatori și antioxidanți puternici, cum ar fi flavonoide, piceatanol și triterpenoide, care pot scădea tensiunea arterială, colesterolul și nivelul ridicat de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că extractul de piceatanol din fructul pasiunii a îmbunătățit sensibilitatea la insulină, tensiunea arterială și ritmul cardiac la bărbații supraponderali. Cu toate acestea, nu a avut același efect asupra femeilor cu greutate moderată sau femeilor supraponderale. Acest fruct poate avea și efecte antihipertensive.

Curcumină (turmeric) - poate avea beneficii antiinflamatoare pentru sănătate care protejează sănătatea creierului și luptă împotriva diabetului, bolilor de inimă, bolilor intestinale, artritei, inflamațiilor legate de obezitate. Curcumina este compusul activ din turmeric care oferă condimentului proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Combinarea curcuminei cu piperina, ingredientul activ din piperul negru, poate îmbunătăți absorbția curcuminei din organism, făcând mai mult din acest compus puternic disponibil pentru a reduce inflamația.

Ghimbir - componentele sale active majore îmbunătățesc căile enzimatice legate de inflamația indusă de obezitate, artrita reumatoidă, îmbătrânirea și bolile neurocognitive. Studiile arată că extractul întreg de ghimbir poate reduce inflamația cronică a plămânilor. Un studiu in vitro sugerează că ar putea fi folosit ca tratament terapeutic pentru astm bronșic în viitor. Ghimbirul poate avea beneficii antiinflamatorii care protejează împotriva artritei reumatoide, a îmbătrânirii și a bolilor neurodegenerative. Este studiat pentru utilizare potențială ca tratament pentru astm, arată healthline.com.

Scorțișoară – Scorțișoara este binecunoscută pentru rolul său în reducerea nivelului de zahăr din sânge. O analiză a arătat că suplimentarea cu scorțișoară a redus semnificativ majoritatea markerilor de inflamație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel