Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vorbește, pe blogul său despre studiile care au analizat efectul scorțișoarei asupra glicemiei.
”În ciuda numeroaselor studii, încă nu este clar dacă scorțișoara ajută la scăderea glicemiei la persoanele cu diabet. Unele studii au arătat un beneficiu din partea condimentului. Altele nu au făcut-o”, notează medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.
Cardiologul mai subliniază că studiile anterioare au inclus doze diferite și tipuri diferite de scorțișoară, ceea ce face dificilă compararea rezultatelor. ”Este posibil ca scorțișoara să ajute organismul să utilizeze insulina mai eficient. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă și cum ar putea ajuta suplimentele de scorțișoară persoanele cu diabet. Pentru majoritatea oamenilor, suplimentele de scorțișoară par a fi sigure, cel puțin pentru o utilizare pe termen scurt. Dar dozele mari pot cauza probleme pentru persoanele care au boli de ficat”, mai adaugă doctorul.
Scorțișoara este bogată în antioxidanți, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută la digestia corectă a alimentelor și conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea tulburărilor digestive, precum și a durerilor articulare și artritice. În plus, stimulează metabolismul pentru pierderea în greutate. Pentru a-ți reduce apetitul, adaugă un băț de scorțișoară la un pahar cu apă sau ceai și bea-l între mese.
Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire. Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară: 3 până la 5 frunze de dafin, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 4 căni de apă, miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni: fierbi apa; adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute; filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai. O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea. "Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.