Scorțișoara: scade sau nu glicemia? Ce spun studiile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Scorțișoară  FOTO: pixabay
Scorțișoară FOTO: pixabay

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vorbește, pe blogul său despre studiile care au analizat efectul scorțișoarei asupra glicemiei.

”În ciuda numeroaselor studii, încă nu este clar dacă scorțișoara ajută la scăderea glicemiei la persoanele cu diabet. Unele studii au arătat un beneficiu din partea condimentului. Altele nu au făcut-o”, notează medicul Vasi Rădulescu pe blogul său.

Cardiologul mai subliniază că studiile anterioare au inclus doze diferite și tipuri diferite de scorțișoară, ceea ce face dificilă compararea rezultatelor. ”Este posibil ca scorțișoara să ajute organismul să utilizeze insulina mai eficient. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă și cum ar putea ajuta suplimentele de scorțișoară persoanele cu diabet. Pentru majoritatea oamenilor, suplimentele de scorțișoară par a fi sigure, cel puțin pentru o utilizare pe termen scurt. Dar dozele mari pot cauza probleme pentru persoanele care au boli de ficat”, mai adaugă doctorul.

Scorțișoara este bogată în antioxidanți, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ajută la digestia corectă a alimentelor și conține proprietăți antiinflamatorii care ajută la vindecarea tulburărilor digestive, precum și a durerilor articulare și artritice. În plus, stimulează metabolismul pentru pierderea în greutate. Pentru a-ți reduce apetitul, adaugă un băț de scorțișoară la un pahar cu apă sau ceai și bea-l între mese.

Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire. Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară: 3 până la 5 frunze de dafin, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 4 căni de apă, miere sau ștevie, după gust (opțional)

Instrucțiuni: fierbi apa; adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute; filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai. O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea. "Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel