Dafin și scorțișoară, cea mai eficientă combinație pentru slăbit. Rețetă: se bea pe stomacul gol
Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, au acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și pot ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar...
Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire.
Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară:
• 3 până la 5 frunze de dafin
• 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 4 căni de apă
• miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni:
1. Fierbe apa.
2. Adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute.
3. Filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai.
O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea.
"Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor.", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
Dafinul, remediu pentru 20 de afecțiuni
Frunzele de dafin pot fi folosite dacă:
- ai dureri de cap și migrene
- ai probleme ale nervului sciatic
- ai retenție de apă
- sforăi
- te simți slăbit și fără energie (astenie)
- ai cistită
- ai oboseală musculară
- ai infecții ale pielii
- suferi de otită
- ai spasme
- ai distensie abdominală
- te simți balonat
- dureri menstruale
- suferi de depresie
- ai artrită
- uretrită
- contracții musculare
- pierderi de memorie
- tușești
- ai insomnii.
Despre scorțișoară
Acest condiment parfumat conține compuși detoxifianți și diuretici, contribuind la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor, potrivit nutriționistului Robbie Clark.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
