Dotări noi la Spitalul de Recuperare din Cluj. Beneficiari: mii de pacienți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aparate noi  FOTO: Facebook CJ Cluj
Aparate noi FOTO: Facebook CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Dotări Cluj. Reprezentanții Consiliului Județean Cluj precizează, pe Facebook, că pentru cumpărarea celor două noi echipamente - un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal - au fost alocați din bugetul propriu aproximativ 245.000 de lei.

”O dovadă certă în acest sens o reprezintă și achiziționarea acestor aparaturi de înaltă tehnologie de care vor beneficia cei aproximativ 11.000 de pacienți internați anual în Spitalul clujean de Recuperare. Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică. Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie și permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic”, se mai arată pe Facebook.

Noile dotări fac parte dintr-un amplu program de investiții în sistemul medical clujean, investiții care, susțin autoritățile clujene, vor continua și în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel