Două spitale din Baia Mare acordă stimulente financiare din venituri proprii

DCMedical Team |
Data publicării:
Spitalul Județean din Baia Mare
Spitalul Județean din Baia Mare

Două unități medicale din Baia Mare, aflate în subordinea Consiliului Județean, acordă angajaților stimulentele financiare din venituri proprii. Solicitarea lor a fost aprobată în CJ Maramureș.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare vor acorda angajaților stimulentele lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară. Banii vin din bugetul propriu și solicitarea lor a fost aprobată de Consiliul Județean Maramureș.

Managerii sitalelor pot face acest lucru conform Legi nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare prevede că ”autoritățile administrației publice locale pot acorda personalului medical și de specialitate din spitalele publice din rețeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară, în baza hotărârii autorităților deliberative ale autorităților administrației publice locale, în limita bugetului aprobat.

Conform art. 201, alin. 3) din același act normativ, ”bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului public se aprobă de ordonatorul de credite ierarhic superior, la propunerea managerului spitalului”.

Stimulntele, acordate conform legii

Într-o adresă transmisă de Ministerul Sănătății se precizează că, în situația în care se înregistrează o diminuare a veniturilor salariale determinată de neîncadrarea în procentul minim din Regulamentul-cadru aprobat prin HG și de pierdere a unor venituri de natură salarială comparative cu luna februarie 2018, unitățile salariale pot acorda stimulente, din venituri proprii, categoriilor de personal care se regăsesc în această situație, cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

În vederea asigurării proporționalității dintre munca depusă, răspunderea fiecărei funcții și remunerația acordată și a motivării personalului, se impune acordarea de stimulente personalului medical și de specialitate, sume ce vor fi suportate din veniturile proprii ale instituției sanitare, în limita bugetului aprobat.

Aleșii județeni au votat pentru acordarea de stimulente financiare lunare personalului medical și de specialitate din cadrul celor două spitale la ședința de la sfârșitul lunii februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel