Îndulcitorul care sabotează tratamentul pentru cancer. Reduce imunoterapia

Îndulcitorul care sabotează tratamentul pentru cancer. Reduce imunoterapia Indulcitor cancer - Foto: Freepik AI

Un îndulcitor natural poate reduce eficiența imunoterapiei la pacienții cu cancer. Uite ce legătură are flora intestinală și ce se poate face?

Consumul de îndulcitori artificiali este legat de un tratament mai puțin eficient împotriva cancerului.

La pacienții cu melanom sau cancer pulmonar fără celule mici, consumul ridicat de sucraloză, îndulcitor artificial, contribuie la diminuarea răspunsurilor la imunoterapie și la o supraviețuire mai slabă, au raportat cercetătorii în Cancer Discovery, potrivit Reuters.

Atunci când 132 de pacienți cu melanom avansat sau cancer pulmonar cu celule non-small au răspuns la chestionare detaliate privind istoricul dietei, cercetătorii au constatat că un consum ridicat de sucraloză a fost asociat cu o eficacitate mai scăzută a imunoterapiilor într-o gamă largă de tipuri de cancer, stadii și metode de tratament.

În experimentele cu șoareci, cercetătorii au constatat că sucraloza modifică compoziția microbilor din intestine, crescând speciile bacteriene care degradează arginina, un aminoacid esențial pentru celulele imunitare cheie numite celule T.

„Atunci când nivelurile de arginină au fost epuizate din cauza modificărilor provocate de sucraloză în microbiom, celulele T nu au putut funcționa corect. Ca urmare, imunoterapia nu a fost la fel de eficientă la șoarecii care au fost hrăniți cu sucraloză”, a declarat într-un comunicat Abby Overacre, conducătorul studiului de la Universitatea din Pittsburgh.

Punând bazele unei soluții la această problemă, aceiași cercetători au constatat, de asemenea, la șoareci, că suplimentele care au sporit nivelurile de arginină au atenuat efectele negative ale sucralozei asupra imunoterapiei, o abordare pe care speră acum să o testeze la om.

„Este ușor să spui: ”Nu mai bea suc dietetic, dar atunci când pacienții sunt tratați pentru cancer, ei se confruntă deja cu destule, astfel încât să le cereți să își modifice drastic dieta poate să nu fie realist. De aceea este atât de interesant faptul că suplimentarea cu arginină ar putea fi o abordare simplă pentru a contracara efectele negative ale sucralozei asupra imunoterapiei”, a spus Overacre.

Conținut recomandat

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare