Dr. Andrei Baciu: Beneficiem de certificat verde şi fără doza a treia de vaccin

Adisa Codruț / 01 oct 2021 / 10:37
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că certificatul digital este valabil și fără a treia doză de vaccin. 

Medicul Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că a treia doză de vaccin nu este obligatorie, pentru valabilitatea certificatului digital. 

"Apare pe certificatul digital că s-a făcut a treia doză, dar nu e condiţie obligatorie de schemă completă care ţine de eliberarea certificatului digital", a declarat medicul Andrei Baciu, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

El a mai vorbit despre testele gratuite care pot fi făcute în farmacii.

"Ne putem testa gratuit la 112, dar sunt şi teste distribuite prin DSP la medicii de familie, dar sunt şi peste 100 farmacii care folosesc teste gratuite distribuite de Ministerul Sănătăţii", a precizat medicul Andrei Baciu.

Cele peste 100 de farmacii din toată țara care testează gratuit pentru COVID-19 se găsesc în București (12), Prahova (19), Cluj (13), Constanța (10) și Iași (10). 

Testele antigen rapide sunt puse la dispoziția farmaciilor, gratuit, prin Direcțiile de Sănătate Publică, iar farmaciile pot percepe o taxă pentru acest serviciu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy