Dr. Mihaela Bilic, sfat prețios: "Nimeni nu ne poate păcăli dacă renunțăm la..."

Medicul nutriționist Mihaela Bilic propune să fie schimbată sintagma "ești ceea ce mănânci" cu "ești ceea ce...citești". 

Propunerea medicului Mihaela Bilic este legată de faptul că, în ultima vreme, mâncarea a fost transformată într-un fel de etalon social, oamenii au ajuns să fie judecați pe baza opțiunilor culinare, iar coșul de cumpărături tinde să devină un indicator al valorii umane/intelectuale/profesionale.

"Ești ceea ce...citești

Până acum se spunea că ești ceea ce mănânci. În esență ea a fost o sintagmă corectă, întotdeauna alegerile alimentare și relația cu mâncarea spun mai multe despre noi decât am putea crede... uneori chiar mai multe decât știm/ recunoaștem/ acceptăm... Însă în ultima vreme mâncarea a fost transformată (pe nedrept!!) într-un fel de etalon social, oamenii au ajuns să fie judecați pe baza opțiunilor culinare, iar coșul de cumpărături tinde să devină un indicator al valorii umane/intelectuale/profesionale.

În ziua de azi ești denigrat/descalificat/ marginalizat/desconsiderat/exclus dacă ai nerușinarea să mănânci gluten, carne de porc, produse lactate, grăsimi de origine animală sau alimente NEbio. Puritanismul alimentar s-a transformat în doctrină și o mulțime de demagogi predică cu bună știință acest concept, care are ca simplu obiectiv afirmarea și recunoașterea superiorității unui individ prin intermediul mâncării.", a scris medicul nutriționist pe Facebook.

La ce se referă noua propunere a dr. Mihaela Bilic  

 

"Eu propun schimbarea acestui slogan cu varianta “ești ceea ce citești!” Și când spun “citești”, mă refer la tot ce înseamnă cărți, articole, știri, rețele de socializare, etichete alimentare Cititul hrănește sufletul și mintea, așa că e foarte important care sunt criteriile după care îți alegi lecturile, ce gen de informații cauți... precum un magnet atragem lucrurile pe care ni le dorim, în care credem, deci nu întâmplător alegerile editoriale spun totul despre noi. Nu am condamnat niciodată persoanele care și-au construit credința pe cărți sau studii ce mie mi s-au părut manipulatoare, poate din acest motiv n-am citit niciodată “Studiul China”. În viață avem libertatea de a alege, iar alegerile trebuie asumate- tot ce este clădit pe neîncredere, nesiguranță și energie negativă, nu poate să ne aducă decât rău- pe care, culmea, noi l-am căutat!

Exista întotdeauna opțiune/alternativă pentru orice element din viața noastră, cu condiția să o acceptăm, să ne-o dorim. Dacă schimbăm criteriile de căutare, s-ar putea să fim surprinși de ofertele/soluțiile care ni se arată. Totul pornește de la noi și cred cu tărie că o să ni se întâmple doar BINE, dacă gândim BINE, citim BINE și alegem BINE!! Pentru că, în final, nimeni nu ne poate păcăli dacă renunțăm la superficialitate și comoditate și nu ne mai “hrănim” doar cu titluri bombastice, sloganuri de marketing, informații scoase din context și citite printre rânduri. Până și despre un aliment poți să afli foarte multe, dacă citești cu atenție eticheta...indiferent cât de mic ar fi scrisă. Iar dacă nu aveți o lupă sau ochelarii la voi, țineți cont că “valoros” din punct de vedere alimentar înseamnă local, de sezon și cât mai puțin procesat.", a mai precizat Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel