Dr Mihai Craiu: Nu vă mai tratați singuri căci există riscuri mortale!

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente      Foto: Pixabay
Medicamente Foto: Pixabay

Medicul pediatru Mihai Craiu lansează un apel pe rețelel sciale și le cere oamenilor să nu se mai trateze singuri după rețete ”faimoase” care circulă pe Internet.

Medicul Mihai Craiu îi sfătuiește pe oameni să nu se mai trateze singuri după recomandări postate pe rețelele sociale. Acesta lansează un apel pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii: oamenii pot muri din cauza unui tratament luat după ureche, după scheme postate pe rețelele sociale, și luat acasă fără consult medical.

”NU VĂ MAI TRATAȚI SINGURI!!!!

Acum când au crescut impresionant de mult pacientii ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum.DAR...Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete "faimoase" care circulă pe net.

Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină.

PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă il luați de capul vostru, fără consult medical.

Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina - https://www.webmd.com/.../det.../list-interaction-medication

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială...”

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase...

Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel