Dr. Rodica Niculescu, Sanador: Cardiologie intervențională, la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL

Dana Lascu / 25 feb 2019 / 22:49
Medicul Rodica Niculescu, invitată la Interviurile DC MEDICAL.
Medicul Rodica Niculescu, invitată la Interviurile DC MEDICAL.

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și cardiologie intervențională, este invitatul emisiunii Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care va fi difuzată marți, de la ora 11.00. Medicul este șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador.

În ultimele decenii, chirurgia – în cazul de față cea cardiovasculară – a evoluat extraordinar de mult. Dacă înainte pentru a fi operat pe inimă sau pe un vas de sânge pacientul era tăiat cu bisturiul, cutia toracică îi era deschisă, iar chirurgul își afunda mâinile în corpul său, acum aproape totul s-a schimbat.

Intervenția se face în ziua de azi cu instrumente moderne, cu incizii de maximum 2-3 centimetri, cu roboți în unele cazuri, cu mai multe feluri de investigații imagistice și ghidat pe calculator. Avantajele pentru pacient sunt nenumărate, recuperarea fiind rapidă și calitatea vieții mult îmbunătățită.

Invitată la emisiunea Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, dr. Rodica Niculescu, șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador și deținătoarea unui doctorat în medicină, va explica ce înseamnă și cum se fac aceste operații fără bisturiu, în ce patologii sunt indicate astfel de intervenții și ce avantaje exact aduc ele pacienților.

Specialistul va vorbi, evident, și despre prevenție în bolile cardiovasculare, ba chiar ne va da sfaturi utile despre ce putem face ca să nu ajungem pe masa sa de operație.

Emisiunea va fi transmisă simultan, marți de la ora 11.00, pe canalele de Facebook și Youtube ale DC NEWS și DC MEDICAL, cele două site-uri din cadrul DC Media Group, și va putea fi ulterior urmărită și aici.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy