Dr Valeriu Gheorghiță: Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi

DCMedical Team |
Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat, din nou, importanța vaccinării împotriva COVID și ce riscăm dacă nu se vor vaccina suficienți români.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, miercuri, 26 mai, că  vaccinarea este ”cea mai corectă, scurtă eficientă metodă” de a evita al patrulea val. Specialistul a mai precizat că dacă nu vor fi imunizați suficienți români, îmbolnăvirile nu vor oferi protecție față de noile tulpini.

"Trebuie să evităm al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații (sud-africană, braziliană, indiană). În România și Europa este dominantă tulpina britanică. Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, îmbolnăvirea, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi. Avem două acțiuni importante. Suntem într-o evaluare a centrelor de vaccinare. Cele care nu au adresabilitate crescută - vom decide fie relocarea lor, sau putem reduce programul si echipele sa meargă în teren pentru a a asigura vaccinarea in locații atipice - la muzeu, în gară, la metrou, in zone turistice Important este să distribuim vaccinul cât mai aproape de oameni", a declarat Valeriu Gheorghiță, arată Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel