Dr Valeriu Gheorghiță: Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi

DCMedical Team / 26 mai 2021 / 23:28

Medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat, din nou, importanța vaccinării împotriva COVID și ce riscăm dacă nu se vor vaccina suficienți români.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, miercuri, 26 mai, că  vaccinarea este ”cea mai corectă, scurtă eficientă metodă” de a evita al patrulea val. Specialistul a mai precizat că dacă nu vor fi imunizați suficienți români, îmbolnăvirile nu vor oferi protecție față de noile tulpini.

"Trebuie să evităm al patrulea val, care ar putea fi generat de o tulpină cu mutații (sud-africană, braziliană, indiană). În România și Europa este dominantă tulpina britanică. Dacă nu vaccinăm suficiente persoane, îmbolnăvirea, trecerea prin boală nu va oferi protecție în fața tulpinilor noi. Avem două acțiuni importante. Suntem într-o evaluare a centrelor de vaccinare. Cele care nu au adresabilitate crescută - vom decide fie relocarea lor, sau putem reduce programul si echipele sa meargă în teren pentru a a asigura vaccinarea in locații atipice - la muzeu, în gară, la metrou, in zone turistice Important este să distribuim vaccinul cât mai aproape de oameni", a declarat Valeriu Gheorghiță, arată Antena 3.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy