Dr Vasi Rădulescu, 5 lucruri esențiale pe care e cazul să le acceptăm și înțelegem!

Dana Lascu / 26 iul 2020 / 16:02
Dr Vasi Rădulescu. Foto: Facebook
Dr Vasi Rădulescu. Foto: Facebook

Cunoscutul scriitor-medic Vasi Rădulescu a realizat o listă cu cinci lucruri pe care ar trebui să le înțelegem despre situația actuală.

Dr Vasi Rădulescu a scris, pe pagina sa de Facebook că e cazul să ne obișnim cu măștile, pentru că le vom purta de acum încolo. 

„Ce cred eu, bazat pe experiență, studii, văzut situația din mai multe țări:

1. Va trebui să purtăm măști și afară. Știu, unii vor sări ca arși, dar așa e mai bine. Nu putem controla perfect acea distanțare socială care sună bine în teorie, dar în practică nu se respectă. Măștile ar duce la stoparea diseminării, trebuie doar acceptate și purtate, că nu-i chin chiar așa mare.

2. Școlile nu se vor redeschide. Știu, e greu, profesorii nu au fost pregătiți pentru online, nici nu e neapărat vina lor - sistemul trebuia făcut de mulți ani.

3. Vaccinurile au acum rezultate bune, dar e nevoie de timp pentru studii concludente. Nu cred că vom avea prin toamnă un produs aprobat. Și degeaba avem vaccin dacă nu avem vaccinare. Va fi un subiect sensibil - o populație cu carențe uriașe la nivel de educație medicală, aplecată spre conspirații, va crea mari probleme. Vaccinarea va fi coroborată o perioadă cu toate celelalte puncte.

4. În toamnă vine și gripa la pachet cu coronavirusul. Motiv puternic să respectăm măsurile de siguranță, să facem vaccinul antigripal, să nu mai credem toate inepțiile aruncate de antivaxxeri.

5. Poate e timpul ca statul să investească serios în educația sanitară. Nu a făcut mai nimic ani la rândul. Au făcut asta câțiva medici. Nu e corect. Nu e sănătos pentru oameni. Suntem praf la acest capitol, de aici și aplecarea spre toate bazaconiile. E nevoie de multă muncă și un plan educațional concret”, a notat dr Vasi Rădulescu. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy