Drojdia, secretul pentru plante cu flori bogate și parfumate. Cum se prepară fertilizantul natural

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Plante în grădină  FOTO: pixabay
Plante în grădină FOTO: pixabay

Drojdia este o mică ciupercă unicelulară care se găsește în aer sub formă de spori invizibili. Se cunosc doar 1.500 de tipuri de drojdie, reprezentând aproximativ 1 la sută din speciile existente. Din anul 4000 î.Hr., drojdia a fost utilizată ca agent de dospire pentru creșterea pâinilor și a prăjiturilor și a fermentării berilor și vinurilor. Există, de asemenea, multe utilizări pozitive ale drojdiei în grădină.

Ține la distanță melcii și limacșii 

 

Alungă melcii din grădină cu drojdie, fără a folosi substanțe chimice toxice. Remediul de modă veche - de a lăsa farfurii cu drojdie de bere prin grădină - chiar funcționează! Limacșii sunt atrași de un amestec din drojdie uscată, sare, zahăr și apă caldă turnată în borcane deschise. Așază aceste borcane în sol pe-o parte, astfel încât melcii să pătrundă în interior. Golește borcanele la două sau trei zile. 

Drojdia, hrană pentru plantele cu flori

 

Pentru a accelera procesul de înflorire, prepară această soluție pe bază de drojdie de bere. 

"Vă propun să vorbim despre un preparat minune pentru plante, în special pentru plantele cu flori. Amestecul cu drojdie. Este drojdia pe care o găsim în magazinele alimentare. Vă propun reţeta cu drojdie uscată. Ingredientele sunt cât se poate de simple. Un pacheţel de drojdie. Luăm din el doar 1 gram. O găsiţi în comerţ la diferite gramaje. 

Ca să vă fie uşor să separaţi, ori răsturnaţi conţinutul pe o foaie de matematică cu pătrăţele şi îl întindeţi uniform, sau pur şi simplu, pe o foaie de hârtie cu cuţitul încercaţi să faceţi grămăjoare. Se amestecă o linguriţă de zahăr, pentru că zahărul acitivează substanţele din drojdie. Adăugaţi 1 litru de apă călduţă. Este un preparat foarte bun pentru toate plantele, dar în special pentru plantele cu flori", potrivit Antena 3.

Îngrășământ verde pentru trandafiri

 

Trandafirii sunt arbuști cu flori parfumate, ce necesită o atenție sporită. Pentru ca trandafirii să producă mai mulți muguri, folosește un îngrășământ „verde”. Un amestec de drojdie de bere și apă aplicat pe rădăcinile de trandafiri încurajează formarea mugurilor. Pentru a forța mugurii să crească, amestecă 3 linguri de drojdie cu 10 litri de apă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel