După vârsta de 40 de ani, aceste 6 vitamine și minerale sunt esențiale

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Frumusețea începe din interior. O dietă sănătoasă se reflectă în calitatea pielii, a părului și a unghiilor. Odată cu apropierea menopauzei, pot apărea multe simptome, cum ar fi oboseala, durerea musculară și articulară. Pentru a fi în formă maximă după 40 de ani, toate femeile ar trebui să ia aceste șase vitamine și minerale.

 

1. Probiotice

Sunt esențiale pentru sănătatea intestinală datorită mecanismului lor de eliminare a toxinelor din intestine. Pe lângă stimularea  digestiei  și a metabolismului, probioticele sunt și aliați puternici pentru siluetă. Optează pentru iaurt și lapte fermentat, soia, chefir și măsline, surse neprețuite de probiotice esențiale pentru sănătate, piele și sistemul digestiv.

2. Omega-3

Pe lângă faptul că sunt aliați cardiovasculari, după cum afirmă acest studiu, acizii grași Omega-3 ajută și la slăbit. Aceste „grăsimi bune” participă la acțiunea termogenă pentru a stimula pierderea în greutate. Omega-3 previne apariția radicalilor liberi responsabili de boli și îmbătrânire prematură a celulelor, dar nu numai. Este, de asemenea, un produs cosmetic natural, deoarece acționează împotriva acneei, a punctelor negre și a ridurilor. Mănâncă mai des nuci, somon și alte tipuri de pești grași. 

3. Magneziu

Acest mineral esențial pentru corpul nostru este, de asemenea, prietenul inimii și al arterelor. După cum dovedește acest studiu publicat în revista științifică Nutrients, magneziul reduce riscul de accident vascular cerebral, dar și hiperlipidemia și hipertensiunea, boli la care suntem mai vulnerabili odată cu înaintarea în vârstă. Un aport ridicat de magneziu este, de asemenea, un obicei grozav pentru reglarea dispoziției și combaterea stresului. 

4. Vitamina D

Prezentă în mod natural în razele soarelui, vitamina D crește buna dispoziție și readuce zâmbetul pe buze! Un deficit de vitamina D este periculos, deoarece aceasta este responsabilă pentru absorbția calciului în organism, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Somonul, ouăle, carnea, laptele, brânza sunt alimente care conțin doze mari de vitamina D. 

5. Calciu

Acest mineral este un ajutor ideal împotriva osteoporozei, o boală cauzată de slăbirea cartilajului osos, ceea ce îl face mai vulnerabil la fracturi. Bonus: Calciul îmbunătățește sistemul imunitar, pe lângă faptul că te ajută să adormi mai ușor. Un argument suficient pentru a-l consuma mai des.

6. Vitamina B12

Vitamina B12 este responsbailă pentru sănătatea musculară și a articulațiilor. Este, de asemenea, un calmant formidabil și soluție anti-stres. Pentru a consuma zilnic vitamina B12, alege stridii, macrou, somon, hering, ficat de vițel, ton și creveți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel