Durerile de spate, tratament. Un truc simplu și trei pași vă pot ameliora simptomele. Ia o minge de tenis

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
durerile de spate - FOTO: Freepik
durerile de spate - FOTO: Freepik

Durerile de spate pot fi cauzate din mai multe motive. Există, însă, o metodă simplă prin care vă puteți ameliora durerile.

Durerile de spate sunt frecvente atât în rândul persoanelor sedentare cât și în rândul celor prestează activități solicitante. Specialiștii în kinetoterapie vin cu un truc simplu prin care puteți ameliora durerile de spate. Este vorba de mingile de tenis.

Mingile de tenis, efect asupra durerilor de spate

Mingile de tenis acționează ca niște role de spumă și pot fi utile în ameliorarea durerilor lombare. Masarea spatelui inferior cu mingi de tenis poate ajuta la slăbirea țesuturilor moi, la eliberarea tensiunii, la ameliorarea nervilor prinși și la îmbunătățirea flexibilității.

Descoperă beneficiile vindecătoare ale utilizării mingilor de tenis pentru auto-masaj și cele trei moduri unice și eficiente în care puteți utiliza mingi de tenis pentru a ușura durerile lombare și/sau picioare. Ca alternativă, dacă aveți nevoie de o presiune mai fermă, o minge de lacrosse poate fi utilizată în același mod.

Vezi și: Semiluna de pe unghii, diagnostic pentru anumite boli. Ce înseamnă când lipsește

Masaj cu mingea de tenis

Masajul cu mingea de tenis poate favoriza vindecarea în partea inferioară a spatelui.  Efectul cu role al mingilor de tenis poate avea atât o influenţă localizată, cât şi generală în ameliorarea durerilor lombare. Când masați partea inferioară a spatelui cu o minge de tenis, aceasta determină de obicei următoarele modificări să aibă loc în țesuturile dureroase:

- Reduce tensiunea din muşchi şi ţesuturile conjunctive

- Îmbunătățește funcționarea vaselor de sânge și crește fluxul de sânge

- Promovează fluxul de nutrienți de vindecare și hrană

- Eliberează endorfine (hormonul natural de combatere a durerii al organismului tău) pentru a reduce percepţia generală a durerii

- Efectul de masaj reduce, de asemenea, hiperactivitatea nervilor din partea inferioară a spatelui, reducând numărul de semnale de durere trimise către creier

”O simplă minge de tenis te scapă de durerile de spate şi nu numai şi spun asta pt ca atunci când mă doare spre exemplu spatele şi nu are cine să mă recupereze îmi pun singur o minge de tenis în spate şi mă apăs în ea pe punctele dureroase sau atunci când ne dor tălpile o simplă minge de tenis vă poate relaxa durerea din talpă...la mine toate aceste exerciţii au avut efect!

O metodă extraordinară prin care poți atenua durerile spate, de ceafă sau de genunchi o reprezintă exerciţiile cu o simplă minge de tenis”, explică Răzvan Darea, specialist Recuperare Medicală-Medicină Fizică Sportivă.

Vezi și: Îți smulgi firele de păr din nas? Nu o mai face. Riști boli grave

Mingea de tenis, pentru umeri rigizi

Acest exerciţiu este excelent pentru a vă pune în mişcare muşchii rigizi şi pentru a vă stabiliza umerii şi a-i face mai puţin sensibili.

”Aşezaţi-vă cu faţa în sus pe podea şi puneţi o minge de tenis în spatele umerilor. Pentru a scăpa de durere, mişcaţi mingea de la un umăr la celălalt”, mai notează medicul.

Mingea de tenis pentru dureri în zona gâtului

Muşchii suboccipitali au nevoie să fie puşi în mişcare după ce au stat în aceeaşi poziţie atâtea ore la birou. Iată ceea ce trebuie să faceţi!

- Aşezaţi-vă pe orizontală cu faţa în sus şi puneţi 2 mingi de tenis sub baza craniului.

- Mişcaţi-vă uşor capul lăsând mingile să-şi găsească o poziţie confortabilă.

- Staţi în această poziţie timp de un minut şi apoi mişcaţi-vă uşor capul de la un capăt la celălalt, a mai scris dr. Răzvan Darea.

Mingea de tenis ameliorează durerile de spate

Fie că dormiţi într-o poziţie greşită sau aţi făcut o mişcare bruscă ce v-a cauzat dureri de spate, acest exerciţiu vă va ajuta să atenuaţi durerea.

- Plasaţi două mingi de tenis în partea de jos a spatelui, între coaste şi coccis.

- Mişcaţi-vă apoi pelvisul dintr-o parte într-alta pentru că mingile să îşi găsească o poziţie.

- Puneţi o uşoară presiune pe spate şi insistaţi mai mult pe zonele în care aveţi dureri.

- Faceţi acest exerciţiu timp de 5 minute, a mai explicat medicul.

Vezi și: Protezele auditive, șansă pentru persoanele cu deficiențe de auz. Sarafoleanu: Dacă pacientul își dorește ceva mai performant, va exista o diferență de preț pe care o va plăti

Mingea de tenis efect asupra durerilor în piept

Statul în picioare timp îndelungat poate cauza dureri în piept şi probleme de respiraţie. Pentru a împiedica sau atenua durerile, urmaţi exerciţiul de mai jos.

- Plasaţi-vă în colţul unei perete sau uşi şi puneţi o minge de tenis sub clavicula. Rămâneţi în această poziţie timp de un minut şi aveţi grijă să respiraţi între timp.

- Mişcaţi-vă dintr-o parte într-alta astfel încât mingea să se deplaseze uşor de-a lungul pieptului.

Mingea de tenis poate corecta postura incorectă a spatelui

Cei mai mulţi dintre noi ne-am obişnuit să avem o poziţie greşită a corpului. Iată ceea ce trebuie să faceţi pentru a o corecta.

- Aşezaţi-vă pe podea cu faţa în sus, plasaţi două mingi sub spate, pe fiecare parte, puneţi-vă mâinile sub cap şi ridicaţi uşor capul.

- Aduceţi-vă capul către piept şi ridicaţi şoldurile.

- Încercaţi să puneţi mingile în mişcare sub spate timp de 4 minute.

Vezi și: Primul SEMN că ai DIABET. Mulți nici nu-și dau seama. Testul rapid care-ți arată dacă ai boala

Mingea de tenis ameliorează durerile mâinilor

Mai ales dacă obişnuiţi să scrieţi mult, pot apărea dureri ale muşchilor flexori. Iată ce aveţi de făcut:

- Puneţi o mână pe masa cu o minge de tenis dedesubt şi cealaltă mână deasupra pentru a crea presiune.

- Timp de trei minute, mişcaţi mingea cu mâinile, orizontal, a mai subliniat medicul.

Mingea de tenis ameliorează durerile de coapse

În urma alergatului sau mersului pe bicicletă, puteţi avea dureri ale muşchilor cvadriceps sau muşchilor laterali. Pentru a îndepărta durerea, faceţi următorul exerciţiu.

- Aşezaţi-vă într-un scaun şi puneţi două mingi de tenis în partea exterioară a coapselor. Apoi, îndreptaţi şi îndoiţi genunchii de 30 de ori.

- Mişcaţi mingile cu coapsă, orizontal.

Mingea de tenis efect asupra durerilor de şolduri

Fie că aţi stat prea mult jos, sau aţi purtat tocuri toată ziua, durerile de şolduri sunt destul de frecvente. Urmaţi exerciţiul de mai jos.

- Aşezaţi-vă pe podea cu câte o minge de tenis sub voi în dreptul şoldurilor.

- Faceţi câte 12 cerculeţe mici cu fiecare şold.

Vezi și: Cât de importantă e tehnologia în sănătate. Baciu: Cum prinzi o pisică? Fiecare să vă gândiți la întrebarea asta

Mingea de tenis pentru durerile de picioare

Statul prea mult în picioare sau purtatul unor pantofi incomozi pot cauza picioarelor. Iată ceea ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de durere!

- Puneţi o minge de tenis sub picior şi staţi pe ea

- Mişcaţi mingea cu piciorul.

- Repetaţi câte un minut pe fiecare picior, a mai explicat dr. Răzvan Darea

Mingea de tenis, efect asupra durerilor de genunchi

Durerile la nivelul genunchilor apar, mai ales, în urma exerciţiilor fizice pe care le facem la sală sau acasă. Exerciţiile cu mingea de tenis sunt excelente pentru atenuarea durerii.

- Staţi pe un scaun şi plasaţi o minge de tenis în spatele genunchiului îndoit.

- Strângeţi mingea sub genunchi pentru un minut, a încheiat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel