Efectele nedorite ale cartierelor sărace asupra inteligenței copiilor

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Cartier  FOTO: pexels.com
Cartier FOTO: pexels.com

Copiii care trăiesc în cartiere sărace au obținut rezultate slabe la teste cognitive față de puștii din cartierele înstărite.

Un studiu al Institutului Național de Sănătate din SUA arată rolul mediului și al vecinătății în dezvoltarea creierului copiilor. Cercetătorii au sesizat că puștii din cartierele mai sărace nu au la fel de bine dezvoltate o serie de funcții cognitive - abilitatea verbală, abilitățile de citire, memoria și atenția - și au volume cerebrale mai mici în regiunile cognitive cheie, comparativ cu copiii din cartierele bogate.

Studii anterioare au arătat că statutul socioeconomic al gospodăriei afectează dezvoltarea cognitivă a copilului, dar nu se știu multe despre efectul cartierelor și vecinătate. Echipa de cercetare a analizat datele din imagistica creierului și testarea neurocognitivă de la 11.875 de copii cu vârsta de 9 și 10 ani (48% femei) din 21 de zone din Statele Unite, reflectând în mare parte zonele urbane și suburbane.

Astfel au descoperit că tinerii care trăiesc în cartiere cu sărăcie ridicată au un volum mai mic la anumite regiuni ale creierului, ceea ce ar explica rezultate mai mici la testele cognitive. Prin zonele afectate ale creierului se referă la unele din cortexul prefrontal și în hipocamp, responsabile cu limbajul și memoria.

Alte studii au descoperit performanțe școlare și cognitive mai slabe în rândul copiilor crescuți în medii sărace, acest studiu luminează importanța specifică a contextului vecinătății în dezvoltarea copilului, indiferent de venitul gospodăriei acelui copil.

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel