Efectele negative ale cafelei. Durerile abdominale și cum să le previi

Majoritatea oamenilor considerp cafeaua ca sursă de beneficii pentru sănătate. Potrivit specialiștilor, cafeaua și cofeina au o influență pozitivă foarte mică asupra sănătății și pot avea o gamă largă de efecte negative. În afară de oboseală, depresie și iritabilitate, acestea pot deteriora sistemul digestiv și, prin diferite mecanisme, pot provoca dureri abdominale.

Cafeaua este renumită pentru efectele sale energizante. Unul dintre mijloacele prin care cofeina crește vigilența este prin creșterea hormonilor de stres - cortizolul, epinefrina și norepinefrina - creșterea fluxului de sânge către creier și mușchi și creșterea ritmului cardiac. Din păcate, acesta poate fi și singurul mijloc prin care persoanele sensibile au parte de disconfort gastrointestinal, notează Livestrong. 

Efecte

Această stare stresată face ca sângele să fie evitat în diverse sisteme din corp. Pierderea în acest scenariu este sistemul digestiv, care este lăsat să funcționeze cu resurse minime, care, în sine, poate provoca indigestie. Cafeaua accelerează, de asemenea, secreția de acizi gastrici, accelerând viteza cu care stomacul se golește în intestine. Acest lucru poate duce la pierderea conținutului stomacal extrem de acid în intestin prea curând, ceea ce poate provoca leziuni intestinale și, evident, disconfort abdominal. Cafeaua are și un efect laxativ. Laxativele pot provoca spasme intestinale și, prin urmare, durere.

Cafeaua poate avea numeroase alte efecte negative asupra sistemului digestiv, care pot duce sau nu la dureri intestinale. Acestea includ scăderea absorbției de magneziu, un element crucial pentru sănătatea generală și menținerea regularității intestinului. De asemenea, poate acționa ca un diuretic, ceea ce duce la constipație și poate interfera cu metabolismul GABA, un neurotransmițător esențial care funcționează pentru a calma tractul gastro-intestinal. Atunci când GABA este insuficient, stomacul supărat poate deveni un eveniment obișnuit.

Tipuri

Unii cred că trecând la o cafea decofeinizată, vor lăsa în urmă aceste probleme. Acest lucru este valabil și pentru efectele specifice cofeinei, dar, din păcate, multe dintre trăsăturile cauzatoare de durere ale cafelei, cum ar fi efectele laxative ale acesteia, apar și la cafeaua decafeinizată. Decaf este la fel de acid ca și cafeaua obișnuită. Ceaiul verde, în schimb, deși este bogat în cofeină, este mult mai puțin probabil să ducă la disconfort gastrointestinal.

Prevenirea / Soluție

Dacă întâmpinați dureri abdominale după consumul de cafea, ar trebui să vă asigurați mai întâi că este cafeaua cea care provoacă durerea și nu laptele sau îndulcitorul - lactoza, fructoza și intoleranța la sorbitol sunt frecvente în rândul americanilor. Dacă cafeaua este cauza, la scurtă durată de a lua un comprimat antiacid cu fiecare ceașcă, singura cură este să renunți. Dacă sunteți un băutor obișnuit de cafea, totuși, eliminarea cafeinei, ca în cazul oricărui medicament psihoactiv, poate provoca reacții adverse neplăcute, ceea ce vă determină să „experimentați letargie, depresie, dureri de cap severe, greață și chiar dureri musculare și articulare. ", potrivit Andrew Gaeddert din" Vindecarea tulburărilor digestive ". El sfătuiește să tăiați mai întâi cantitatea de cafeină, apoi să vă beți treptat cafeaua cu cantități din ce în ce mai mari de decaf, iar în final să treceți la un ceai fără cofeină, cum ar fi rooibos sau fagure.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel