Efectul berii asupra progesteronului

Progesteronul este un hormon asociat cel mai adesea cu ciclul menstrual feminin și sarcina, dar și bărbații produc progesteron. Proesteronul oral este cel mai frecvent utilizat în terapia de înlocuire a hormonilor, dar poate fi prescris și pentru alte afecțiuni. Consumul de alcool, inclusiv berea, are efect asupra nivelului de progesteron.

Medicii prescriu uneori progesteron pentru femeile post-menopauză ca o formă de terapie de substituție hormonală pentru a ușura simptomele incomode, cum ar fi bufeurile și pentru a preveni dezvoltarea anumitor boli. De asemenea, medicii pot prescrie progesteron femeilor în vârstă fertilă ale căror menstruații s-au oprit în mod inexplicabil. În unele cazuri, bărbaților li s-ar putea prescrie doze mici de progesteron pentru a ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, alopecie sau osteoporoză. Produci progesteron în mod natural - bărbații producând aproximativ jumătate mai puțin decât femeile, notează Livestrong.

Alcool și progesteronul

Numărul din iunie 1999 al „Alcoolismul, cercetării clinice și experimentale" a publicat un studiu pentru a determina efectele alcoolului asupra echilibrului hormonal al femeilor care iau contraceptive orale. Cercetătorii finlandezi au descoperit că un consum de alcool a scăzut nivelul progesteronului la femeile care nu foloseau contracepția. Numărul din 2000 al „Alcoolului și alcoolismului" a menționat că, până și consumul moderat de alcool poate scădea nivelul de progesteron la femeile aflate în perioada pre-menopauză.

Semnificaţie

Consumul de cantități mari de alcool poate provoca perturbări în ciclul menstrual, probleme de fertilitate, anovulare, avort spontan și incidențe crescute ale cancerului de sân. Consumul moderat de alcool poate întârzia debutul menopauzei. La femeile aflate în premenopauză, consumul de alcool suprimă progesteronul doar în anumite stadii ale ciclului menstrual; impactul asupra fertilității nu este pe deplin înțeles.

Moderație

Nu există o definiție absolută a băutului moderat, dar Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor notează că, în general, se referă la un model de băut care oferă riscuri minime pentru sănătate. Ghidul dietetic pentru Departamentul Agriculturii din SUA pentru americani definește consumul moderat ca o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbațo. O bere de 500 ml este egală cu o băutură. Dacă sunteți pe terapia de substituție hormonală sau încercați să concepeți un copil, discutați cu medicul dumneavoastră despre bere și alte tipuri de alcool.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel