ELBASVIRUM + GRAZOPREVIRUM – prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ELBASVIRUM + GRAZOPREVIRUM – prospect. Acţiune: Antivirale împotriva virusului hepatitei C (VHC). Elbasvir - inhibitor al NS5A a VHC, care este esenţială pentru replicarea ARN viral şi pentru asamblarea virionului; grazoprevir - inhibitor al proteazei NS3/4A a VHC, care este necesară pentru clivajul proteolitic al poliproteinei codificate de VHC.

ELBASVIRUM + GRAZOPREVIRUM – prospect

Denumirea comercială: ZEPATIER 

Prezentare: comprimate filmate 

Indicații: Hepatită C cronică la adulţi. 

Contraindicații: Hipersensibilitate, Insuficiență hepatică moderată sau severă (Clasa B sau C conform clasificării Child-Pugh), administrare concomitentă cu inhibitori ai polipeptidei 1B de transport al anionilor organici (OATP1B), cum sunt rifampicină, atazanavir, darunavir, lopinavir, saquinavir, tipranavir, cobicistat sau ciclosporină, administrare concomitentă cu inductori ai citocromului P450 3A (CYP3A) sau glicoproteinei-P (gp-P), cum sunt efavirenz, fenitoină, carbamazepină, bosentan, etravirină, modafinil sau sunătoare. 

Atenție! Testele de laborator de evaluare a funcţiei hepatice trebuie efectuate înainte de tratament, la 8 săptămâni de tratament şi aşa cum este indicat din punct de vedere clinic. Trebuie luată în considerare întreruperea tratamentului în cazul în care se confirmă valori ale ALT (alanin aminotransferaza) de peste 10 ori mai mari decât limita superioară a valorilor normale. Eficacitatea Zepatier nu a fost demonstrată în tratamentul infecţiei cu VHC genotipurile 2, 3, 5 şi 6. Nu este recomandată administrarea la pacienţii infectaţi cu aceste genotipuri. Siguranţa şi eficacitatea Zepatier nu au fost studiate la pacienţii infectaţi concomitent cu Virusul Hepatitei C/Virusul Hepatitei B. 

Reacții adverse: 

Foarte frecvente : cefalee, fatigabilitate. 
Frecvente : greaţă, diaree, constipaţie, durere la nivelul etajului abdominal superior, durere abdominală, xerostomie, vărsături, insomnie, anxietate, depresie, ameţeli, scăderea apetitului alimentar, prurit, alopecie, artralgie, mialgie, astenie, iritabilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel