Emoții, echilibru. Zece metode să-ți recâștigi starea de bine

Angela Sabău |
Data publicării:

Emoțiile noastre o pot lua razna uneori, de vină pot fi multe lucruri, iar stresul este general valabil. Specialiștii ne recomandă câteva metode simple de a ne recâștiga starea emoțională bună. 

Stresul zilnic, de la serviciu, de acasă, are un efect puternic asupra sănătății noastre, fizice și psihice. Specialiștii ne recomandă o mulțime de sfaturi să ne păstrăm calmul, să ne menținem sănătoși. Cei de la onhealth.com ne arată câteva moduri prin care să ne câștigăm fericirea.

1. Petreceți timp de calitate cu oameni cu care aveți aceleași interse. Fiți deschiși la noi relații, fie că este vorba de cineva pe care îl întâlniți la birou, la sala de gimnastică, la biserică sau în parc. Asigurați-vă că vă mențineți și legăturile de-o viață. Studiile arată că cu cât sunteți mai conectat cu alți oameni, cu atât sunteți mai fericiți.

2. Gândiți-vă la binecuvântările pe care le-ați primit. Scrieți tot ce este bun în viața voastră. Când faceți un efort să vedeți partea bună, vă ajută să rămâneți concentrat pe gândirea pozitivă.

3. Faceți exerciții. Poate dura doar cinci minute să faceți puțină mișcare. Asta are, de asemenea, efecte bune pe termen lung: exercițiul regulat ajută la elimiarea depresiei.

4. Iertați și uitați. Ați fost păcălit/ă? Uitați și iertați. Iertarea vă eliberează de gândurile negative și face mai mult loc în viața voastră pentru pacea interioară. Și asta vă aduce fericirea.

5. Practicați meditația cel puțin o oră pe săptămână. Vă va oferi o doză de bucurie, pace și mulțumire. De asemenea, veți crea noi căi în creier pentru a vă ușura simțul bucuriei.

6. Ascultați muzică bună. Muzica poate avea un efect puternic asupra emoțiilor voastre. Alegeți muzica preferată și ascultați-o. Veți observa că vă ajută să obțineți o stare plăcută.

7. Dormiți cât aveți nevoie. Majoritatea adulților au nevoie de șapte sau opt ore de somn în fiecare noapte, pentru a rămâne într-o stare bună. Sunt șanse mai mari să fiți fericit când ați dormit suficient.

8. Amintiți-vă de motivație. Când aveți un scop pentru care lucrați, faceți exerciții sau faceți ceva bun pentru altcineva, vă dă un sens vieții. În graba unei zile aglomerate, este ușor să pierdeți din vedere acest lucru. Așa că păstrați-vă un moment pentru a vă aduce aminte pentru ce faceți tot ce faceți. Fericirea este mai mult decât o plăcere instantanee, este și în satisfacția de a-ți atinge obiectivele.

9. Provocați-vă criticul dvs. intern. Știți acea voce interioară care adoră să vă scoată în evidență micile defecte? Încercați să observați când preia controlul asupra dispoziției dvs. Uneori are un efect bun și vă anunță despre ceva cae are nevoie de atenția dvs. Dar, alteori se înșeală, sau face ca lucrurile să pară mai rău decât sunt. Întrebați-vă: "Este adevărat acest lucru?"

10: Căutați persoane pozitive. "Emoțiile sunt contagioase", se spune. Deci, căutați oameni care sunt încrezători, optimiști și sănătoși. Vă veți simți mai bine.

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, este momentul să apelați la un profesionist. Stabiliți o programare la un consilier, pentru a putea vorbi despre starea dvs.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel