EMPAGLIFLOZINUM - prospect

DCMedical Team / 08 sep 2020 / 16:23
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

EMPAGLIFLOZINUM - prospect. Acţiune: Hipoglicemiant; inhibitor al co-transportului 2 de sodiu-glucoză, cu creşterea eliminării urinare a glcuozei. 

EMPAGLIFLOZINUM - prospect

Denumirea comercială: JARDIANCE 

Prezentare: comprimate filmate 

Indicații: Tratamentul diabetului zaharat de tip 2 la adulţi, în monoterapie (când dieta şi exerciţiul fizic nu asigură un control glicemic adecvat iar metforminul nu este considerat adecvat datorită intoleranţei) sau asociat altor hipoglicemiante (când acestea nu sunt suficiente). 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu se utizează la pacienţi i cu boală renală în stadiu terminal sau la pacienţi i dializaţi; adm. se întrerupe dacă ClCr scade persistent sub 45 ml/ min; funcţia renală se monitorizează periodic. Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet de tip 1 sau pentru tratarea cetoacidozei diabetice. Risc de apariţie de cazuri grave de cetoacidoză diabetică; pacienţii trebuie informaţi despre semnele şi simptomele acesteia: ameţeală, vărsături, pierderea apetitului, dureri abdominale, sete intensă, dispnee, stare de confuzie, oboseală, somnolenţă; la apariţia cetoacidozei se întrerupe adm. de inhibitor SGLT2 Prudenţă la pacienţii cu boală cardiovasculară cunoscută, pacienţii cu trat. antihipertensiv ş i antecedente de hipotensiune arterială ş i pacienţi i peste 75 de ani. Nu se adm. în trimestrele 2 şi 3 de sarcină şi pe perioada alăptării. 

Reacții adverse: Foarte frecvente: hipoglicemie (atunci când se utilizează împreună cu sulfoniluree sau insulină). Frecvente: candidoză vaginală, vulvovaginită, balanită, infecţii ale căilor urinare; prurit; diureză crescută. Mai puţin frecvente: depleţie volumică; disurie. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy