EMPAGLIFLOZINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

EMPAGLIFLOZINUM - prospect. Acţiune: Hipoglicemiant; inhibitor al co-transportului 2 de sodiu-glucoză, cu creşterea eliminării urinare a glcuozei. 

EMPAGLIFLOZINUM - prospect

Denumirea comercială: JARDIANCE 

Prezentare: comprimate filmate 

Indicații: Tratamentul diabetului zaharat de tip 2 la adulţi, în monoterapie (când dieta şi exerciţiul fizic nu asigură un control glicemic adecvat iar metforminul nu este considerat adecvat datorită intoleranţei) sau asociat altor hipoglicemiante (când acestea nu sunt suficiente). 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu se utizează la pacienţi i cu boală renală în stadiu terminal sau la pacienţi i dializaţi; adm. se întrerupe dacă ClCr scade persistent sub 45 ml/ min; funcţia renală se monitorizează periodic. Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet de tip 1 sau pentru tratarea cetoacidozei diabetice. Risc de apariţie de cazuri grave de cetoacidoză diabetică; pacienţii trebuie informaţi despre semnele şi simptomele acesteia: ameţeală, vărsături, pierderea apetitului, dureri abdominale, sete intensă, dispnee, stare de confuzie, oboseală, somnolenţă; la apariţia cetoacidozei se întrerupe adm. de inhibitor SGLT2 Prudenţă la pacienţii cu boală cardiovasculară cunoscută, pacienţii cu trat. antihipertensiv ş i antecedente de hipotensiune arterială ş i pacienţi i peste 75 de ani. Nu se adm. în trimestrele 2 şi 3 de sarcină şi pe perioada alăptării. 

Reacții adverse: Foarte frecvente: hipoglicemie (atunci când se utilizează împreună cu sulfoniluree sau insulină). Frecvente: candidoză vaginală, vulvovaginită, balanită, infecţii ale căilor urinare; prurit; diureză crescută. Mai puţin frecvente: depleţie volumică; disurie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel