Epidemiile cu E.coli, Salmonella și Listeria, de la ce alimentele pot porni. Document oficial!

Trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară au identificat alimentelor responsabile de epidemiile cu E.coli, Salmonella, Listeria și Campylobacter. Raportul lor a...
În fiecare an, în Statele Unite se estimează că 9 milioane de persoane se îmbolnăvesc, 56.000 sunt spitalizate și 1.300 mor din cauza unor intoxicații alimentare provocate de agenți patogeni cunoscuți. Aceste estimări ne ajută să înțelegem gravitatea acestei probleme de sănătate publică. Cu toate acestea, pentru a dezvolta măsuri eficiente de prevenire, trebuie să înțelegem tipurile de alimente care contribuie la această problemă.
Au analizat date de la 1.255 de focare
Pornind de la această ideea, trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară care fac parte dintr-un grup numit Colaborarea în domeniul analizei siguranței alimentelor (The Interagency Food Safety Analytics Collaboration sau IFSAC) și-au reunit eforturile pentru a identifica grupurile de alimente și bacteriile periculoase pe care le transmit acestea.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Serviciul de Securitate Alimentară și Inspecție al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA-FSIS) sunt cele trei instituții americane reunite sub umbrela IFSAC, care au elaborat o metodă de estimare a surselor de intoxicație alimentară prin utilizarea datelor epidemice din 1998 până recent pentru patru agenți patogeni prioritari: Salmonella, Escherichia coli O157, Listeria monocytogenes și Campylobacter.
Datele au provenit de la 1.255 focare de intoxicație alimentară care au avut loc între 1998 și 2016 și pentru care fiecare aliment confirmat sau suspectat a fost inclus într-o singură categorie de alimente. Metoda se bazează cel mai mult ultimii cinci ani ai intervalului analizat (2012-2016).
Raportul dat astăzi publicității și care poate fi găsit interal AICI, arată, în esență ce alimente sunt responsabile de focare de intoxicație alimentară:
Salmonella e transmisă de o varietate de alimente
Bolile date de Salmonella au fost atribuite mai multor categorii de produse alimentare. Mai mult de 75% dintre infecțiile cu Salmonella au provocate de șapte categorii de alimente: Legume cu semințe (cum ar fi roșiile), pui, carne de porc, Fructe, alte produse (cum ar fi nuci), ouă și carne de vită.
E.coli – patogenul care duce la sindromul hemolitic uremic la copii
Boala E. coli O157 a fost cel mai adesea legată de culturile de culturile de legume (cum ar fi cele cu frunzele verzi - salata) și de carnea de vită. Aproape 75% dintre boli au fost legate de aceste două
Listeria monocytogenes transmisă de lactate și fructe
Infecțiile cu Listeria monocytogenes au fost cele mai des legate de produsele lactate și de fructe. Mai mult de 75% dintre cazurile de boală au fost atribuite acestor două categorii, dar raritatea izbucnirii focarelor/epidemiilor de Listeria monocytogenes face ca aceste estimări să fie mai puțin fiabile decât cele pentru alți agenți patogeni, notează reprezentanții celor trei instituții, în raport.
Carnea de pui, „vinovată” de Campylobacter-ul
Infecțiile non-lactate cu Campylobacter bolile au fost cel mai adesea legate de carnea de pui. Peste 80% din bolile alimentare date de Campylobacter au fost atribuite în principal cărnii de pui, dar și fructelor de mare (cum ar fi crustaceele), cărnii de curcan, alte feluri de carne animale / păsări de curte (cum ar fi mielul sau rața) și culturilor de legume. Procentul datorat laptelui nu este inclus în raport deoarece, printre alte motive, „majoritatea respectivelor focare de Campylobacter au fost asociate cu lapte nepasteurizat, care nu este consumat pe scară largă în SUA", se arată în document.
„Aceste estimări consensuale permit tuturor celor trei agenții să adopte o abordare consecventă în ceea ce privește identificarea priorităților privind siguranța alimentară pentru a proteja sănătatea publică", arată reprezentanții IFSAC, in documentul care a fost dat astăzi publicității.
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.