ESTRADIOLUM + DROSPIRENONUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ESTRADIOLUM + DROSPIRENONUM - prospect. Acţiune: Estradiol: estrogen. Drospirenonă: progestativ.

ESTRADIOLUM + DROSPIRENONUM - prospect

Denumirea comericală: ANGELIQ

Prezentare:  comprimate filmate

Indicații: Substituţie hormonală pentru simptomele deficitului de estrogen în postmenopauză, la femeile care au depăşit un an de menopauză. Prevenirea osteoporozei la femeile aflate în postmenopauză ce prezintă risc crescut de producere a fracturilor şi care nu tolerează sau pentru care sunt contraindicate alte medicamente autorizate pentru prevenirea osteoporozei.

Contraindicații: Hemoragii vaginale nespecifice, neoplasm mamar, alte tumori maligne influenţate de hormonii sexuali, tumori hepatice (benigne sau maligne), boli hepatice grave, boli renale grave, tromboză venoasă profundă, embolie pulmonară, hipertrigliceridemie, porfirie, sarcină, alăptare, hipersensibilitate.

Atenție!: Supraveghere atentă în caz de leiomiom (fibrom uterin) sau endometrioză, antecedente sau risc de afecţiuni tromboembolice, factori de risc pentru tumorile dependente de estrogen, de ex. primul grad de ereditate în cazul neoplasmului mamar, hipertensiune arterială (HTA), afecţiuni hepatice (de exemplu adenom hepatic), diabet zaharat cu sau fără complicaţii vasculare, litiază biliară, migrene sau cefalee (severe), lupus eritematos sistemic, antecedente de hiperplazie endometrială, epilepsie, astm bronşic, otoscleroză.

Reacții adverse: Hemoragii vaginale intermenstruale, leucoree, tumori mamare benigne, dureri mamare, fibroame uterine mărite, dureri abdominale, greaţă, dureri la nivelul membrelor, oboseală sau slăbiciune neobişnuite, cefalee, schimbări bruşte ale dispoziţiei, depresie, nervozitate, astenie, edem localizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel