Evită alimentele care conțin fructoză! PERICOLUL nebănuit, mai ales în pandemie
Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, când buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori...
Orice dereglare a sistemului imunitar și în funcționarea organelor este cu atât mai periculoasă acum, în pandemia COVID.
Ei bine, un nou studiu (link direct studiu) efectuat de oamenii de știință din Swansea în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Bristol și institutul Francis Crick din Londra, a indicat faptul că dieta bogată în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor într-un mod care, până acum, era în mare parte necunoscut.
Fructoza se găsește natural în fructele dulci și în miere, dar în varianta artificială ea este însă frecvent întâlnită băuturile îndulcite, dulciurile și alimentele procesate, și este utilizată pe scară largă în producția de alimente. Consumul mare de fructoză este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile hepatice grase nealcoolice, iar aportul său a crescut substanțial în țările dezvoltate în ultimii ani.
Noul studiu publicat în revista Nature Communications (link direct studiu) arată că fructoza determină inflamarea sistemului imunitar și acest proces produce molecule mai reactive care sunt asociate cu inflamația. O astfel de inflamație poate afecta celulele și țesuturile și poate contribui la faptul că organele și sistemele corpului nu funcționează așa cum ar trebui și ar putea duce la boli.
Cercetarea aduce, de asemenea, o înțelegere mai profundă despre modul în care fructoza ar putea fi legată de diabet și obezitate - deoarece inflamația la nivel scăzut este adesea asociată cu obezitatea.
Dr. Nick Jones, de la Școala de Medicină a Universității Swansea, a declarat: „Cercetarea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”.
Dr. Emma Vincent de la Bristol Medical School: Populational Health Sciences (PHS), a spus, la rândul ei, că „studiul nostru este interesant, deoarece ne duce un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”.
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
-
-
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care este cu adevărat mai sănătoasă12.12.2025, 18:00
-
EXCLUSIV Lepra: Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț clarifică riscurile12.12.2025, 15:46
Burta de cortizol și fața umflată de la stres: adevărul șocant și ce NU îți spune nimeni
EXCLUSIV Peștele care conține cea mai mare cantitate de Vitamina D. Dr. Lygia Alexandrescu: Una din cele mai bune surse alimentare. Furnizează jumătate din doza zilnică
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Semnele subtile pe piele și gât care pot indica o afecțiune mortală
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
EXCLUSIV Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Bolile de rinichi și diabetul accelerează riscul de boli cardiovasculare cu până la 28 de ani. Cum detectăm semnele timpurii
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
EXCLUSIV Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Ce este diabetul zaharat și cum îl poți preveni?
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică
EXCLUSIV Margarina, alimentul nociv. Dr. Lygia Alexandrescu: Total necunoscut organismului. Duce la depuneri de grăsimi pe artere. Crește riscul vascular
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Un hormon provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Alimentul care duce la diabet. Fiecare porție crește riscul de diabet cu 10%
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor trebui să se adapteze
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
