Evită alimentele care conțin fructoză! PERICOLUL nebănuit, mai ales în pandemie

Dana Lascu |
Data publicării:
Zahărul adăugat este dăunător    Foto: Pexels
Zahărul adăugat este dăunător Foto: Pexels

Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, când buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori fructoză găsim în destule produse, de la băuturi răcoritoare, la alimente procesate. 

Orice dereglare a sistemului imunitar și în funcționarea organelor este cu atât mai periculoasă acum, în pandemia COVID. 

Ei bine, un nou studiu (link direct studiu) efectuat de oamenii de știință din Swansea în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Bristol și institutul Francis Crick din Londra, a indicat faptul că dieta bogată în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor într-un mod care, până acum, era în mare parte necunoscut.

Fructoza se găsește natural în fructele dulci și în miere, dar în varianta artificială ea este însă frecvent întâlnită băuturile îndulcite, dulciurile și alimentele procesate, și este utilizată pe scară largă în producția de alimente. Consumul mare de fructoză este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile hepatice grase nealcoolice, iar aportul său a crescut substanțial în țările dezvoltate în ultimii ani. 

Noul studiu publicat în revista Nature Communications (link direct studiu) arată că fructoza determină inflamarea sistemului imunitar și acest proces produce molecule mai reactive care sunt asociate cu inflamația. O astfel de inflamație poate afecta celulele și țesuturile și poate contribui la faptul că organele și sistemele corpului nu funcționează așa cum ar trebui și ar putea duce la boli.

Cercetarea aduce, de asemenea, o înțelegere mai profundă despre modul în care fructoza ar putea fi legată de diabet și obezitate - deoarece inflamația la nivel scăzut este adesea asociată cu obezitatea. 

Dr. Nick Jones, de la Școala de Medicină a Universității Swansea, a declarat: „Cercetarea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”.

Dr. Emma Vincent de la Bristol Medical School: Populational Health Sciences (PHS), a spus, la rândul ei, că „studiul nostru este interesant, deoarece ne duce un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel