Evită alimentele care conțin fructoză! PERICOLUL nebănuit, mai ales în pandemie

Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, când buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori...
Orice dereglare a sistemului imunitar și în funcționarea organelor este cu atât mai periculoasă acum, în pandemia COVID.
Ei bine, un nou studiu (link direct studiu) efectuat de oamenii de știință din Swansea în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Bristol și institutul Francis Crick din Londra, a indicat faptul că dieta bogată în fructoză ar putea împiedica buna funcționare a sistemului imunitar al oamenilor într-un mod care, până acum, era în mare parte necunoscut.
Fructoza se găsește natural în fructele dulci și în miere, dar în varianta artificială ea este însă frecvent întâlnită băuturile îndulcite, dulciurile și alimentele procesate, și este utilizată pe scară largă în producția de alimente. Consumul mare de fructoză este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2 și bolile hepatice grase nealcoolice, iar aportul său a crescut substanțial în țările dezvoltate în ultimii ani.
Noul studiu publicat în revista Nature Communications (link direct studiu) arată că fructoza determină inflamarea sistemului imunitar și acest proces produce molecule mai reactive care sunt asociate cu inflamația. O astfel de inflamație poate afecta celulele și țesuturile și poate contribui la faptul că organele și sistemele corpului nu funcționează așa cum ar trebui și ar putea duce la boli.
Cercetarea aduce, de asemenea, o înțelegere mai profundă despre modul în care fructoza ar putea fi legată de diabet și obezitate - deoarece inflamația la nivel scăzut este adesea asociată cu obezitatea.
Dr. Nick Jones, de la Școala de Medicină a Universității Swansea, a declarat: „Cercetarea diferitelor componente ale dietei noastre ne poate ajuta să înțelegem ce ar putea contribui la inflamație și boli și ce ar putea fi cel mai bine valorificat pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea”.
Dr. Emma Vincent de la Bristol Medical School: Populational Health Sciences (PHS), a spus, la rândul ei, că „studiul nostru este interesant, deoarece ne duce un pas mai departe spre înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”.
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Peștele, pastila naturală de Omega-3. Dr. Lygia Alexandrescu: Efect cardioprotector. Scade colesterolul și trigliceridele
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Cinci semne ale diabetului. Apar devreme. Detaliile la care să fii atent
Aceste cinci semne ale diabetului apar în faza de debut a bolii. Sunt semne minore, dar esențiale.
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Diabetul, o epidemie tăcută. Aproape jumătate dintre cazuri rămân nediagnosticate la nivel global
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Prediabet și diabet: diferențe, simptome și cum le poți preveni. Fă acest TEST
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Peștele care conține cea mai mare cantitate de Vitamina D. Dr. Lygia Alexandrescu: Una din cele mai bune surse alimentare. Furnizează jumătate din doza zilnică
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Diabetul de tip 2 schimbă inima din interior. Duce la insuficiență cardiacă
Ora de iarnă 2024. Schimbarea orei, efect asupra obiceiurilor alimentare. Dr. Lygia Alexandrescu: Ne poate deregla. Necesită o perioadă de adaptare
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Nu ignora aceste 5 semne! Ai putea avea prediabet fără să știi. Testul banal care pune diagnosticul
Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Semne timpurii ale diabetului pe care le observi dimineața
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Ce înseamnă dacă îți e poftă de ceva dulce. Semnul subtil pe care ți-l dă corpul
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
ARFID: ce este, cum se manifestă și de ce nu e doar “moft la mâncare”
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.