Exercițiile fizice, efectul fabulos asemănător canabisului în organism: Posibil tratament pentru cancer și artrită. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Exercițiile fizice
Exercițiile fizice

Exercițiile fizice cresc producția, în organism, a unei substanțe „asemănătoare canabisului”, substanță care reduce inflamația cronică, iar această relație ar putea efecte benefice fantastice în cancer, artrită și boli de inimă, arată un nou studiu. 

Într-un nou studiu, publicat în jurnalul Gut Microbes (link direct studiu), experții de la Universitatea din Nottingham au descoperit că la persoanele cu artrită efectuarea exercițiilor fizice nu doar că le reduce durerea, ci și că a scăzut nivelul de substanțe inflamatorii (numite citokine).

De asemenea, efectuarea exercițiilor fizice a crescut nivelurile de substanțe asemănătoare canabisului, numite endocanabinoizi, produse de propriul lor organism. Interesant este, au remarcat cercetătorii, modul în care exercițiul fizic a dus la aceste schimbări a fost prin modificarea microbilor intestinali.

Se știe că exercițiul fizic scade inflamația cronică, care, la rândul ei, provoacă multe boli, inclusiv cancer, artrită și boli de inimă.

Un grup de oameni de știință, condus de profesorul Ana Valdes de la Facultatea de Medicină a Universității, a testat 78 de persoane cu artrită. Treizeci și opt dintre ei au efectuat 15 minute de exerciții de întărire a mușchilor în fiecare zi timp de șase săptămâni, iar 40 nu au făcut nimic.

La sfârșitul studiului, participanții care au făcut exerciții fizice nu numai că și-au redus durerea, dar au avut și mai mulți microbi care produc substanțe antiinflamatorii în intestin, niveluri mai scăzute de citokine și niveluri mai ridicate de endocanabinoizi.

Creșterea nivelului de endocanabinoizi a fost strâns legată de modificările la nivelul microbilor intestinali și de substanțele antiinflamatorii produse de microbii intestinali, numite SCFAS. De fapt, cel puțin o treime din efectele antiinflamatorii ale microbiomului intestinal s-au datorat creșterii endocanabinoizilor, arată cercetătorii.

Doctorul Amrita Vijay, cercetător la Facultatea de Medicină și autorul principal al lucrării, a declarat că „studiul nostru arată clar că exercițiile fizice cresc substanțele de tip canabis ale organismului. Ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra multor afecțiuni”.

„Pe măsură ce interesul pentru uleiul de canabidiol și alte suplimente crește, este important să știm că intervențiile simple ale stilului de viață, cum ar fi exercițiile fizice, pot modula endocanabinoizii”, a continuat aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel