Experți din Cehia cer guvernului SĂ CUMPERE RAPID vaccinul AstraZeneca de la țările care nu îl mai folosesc!

Dana Lascu |
Data publicării:

Experți din Republica Cehă au cerut guvernului să cumpere rapid vaccinurile produse de AstraZeneca de la acele țări care au decis să întrerupă administrarea lui.

Mesajul experților cehi vine după ce guvernul ceh a considerat că nu este necesar să întrerupă administrarea vaccinului AstraZeneca până când Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu va elucida dacă serul este sau nu asociat cazurilor de tromboză.

„Vaccinul este de calitate, iar eu l-am folosit să mă vaccinez”, a declarat Martin Balík, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul General din Praga.

În declarații acordate iDnes, el a făcut apel guvernului ceh să cumpere „cât mai repede” loturi cu acest vaccin din acele țări care nu doresc să-l mai administreze.

Republica Cehă, cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de contagieri din ultimele două săptămâni., cu 1.572 de cazuri la 100.000 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost detectate aproximativ 12.000 noi cazuri, mai puțin cu 18 % față de acum o săptămână, în timp ce contagierile active au depășit 87.700, dintre care 8.910 de pacienți sunt spitalizați, o cifră care se menține stabilă luna aceasta, notează Agerpres.

În Cehia, numărul persoanelor vaccinate până în prezent a ajuns la 1,2 milioane de persoane, reprezentând 11 % din populația cu vârsta peste 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel