Exportul de medicamente, închis. Excepție pentru Republica Moldova

Dana Lascu / 15 Martie 2020 / 09:49
Medicamente
Medicamente

Deși exportul a fost oprit pentru șase luni, Republica Moldova poate să cumpere medicamentele produse în România de care are nevoie în lupta cu noul coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății au anunțat că fac o excepție, pentru Republica Moldova, de la decizia prin care au interzis exportul de medicamente din România.

Republica Moldova a cerut, pe canale diplomatice, autorităților de la București să permită livrările unor medicamente pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice de peste Prut, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.

Această masură este posibilă deoarece Ordinul Ministrului Sănătății 428/2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed) permite exceptarea livrării în afara teritoriului României a medicamentelor fabricate de producătorii din România destinate altor piețe din afara teritoriului României, precum și a medicamentelor care tranzitează teritoriul României fiind destinate altor piețe.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy