Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
O lună fără alcool pare a fi o soluție care vă ajută să fiți mai sănătoși, susține un studiu.
Alcool, efecte. Programul Dry January a început în 2013 în Anglia și s-a răspândit în Australia și Noua Zeelandă. Are în spate cercetări despre modul în care renunțarea la alcool pentru o lună afectează corpul. În urmă cu 7 ani, angajați ai revistei New Scientist s-au alăturat cercetătorilor de la Institutul pentru Sănătate Hepatică și Digestivă de la Universitatea Medicală din Londra și au analizat beneficiile unei luni fără alcool. Membrii personalului revistei se considerau băutori „normali". Au fost supuși testelor - de sânge, ecografii hepatice, chestionare. Și timp de cinci săptămâni, 10 dintre ei au încetat să bea, 4 au consumat cantitățile normale.
Rezultatele? Persoanele care au încetat să bea au avut un nivel mai scăzut de grăsime hepatică (care poate fi un precursor al leziunilor hepatice), zaharuri îmbunătățite din sânge și un nivel mai mic de colesterol decât la începutul lunii. De asemenea, au raportat o îmbunătățire a somnului și a concentrării. În schimb, cele patru persoane care au continuat să bea nu au avut niciun beneficiu.
Universitatea din Sussex a raportat alte beneficii la programul din 2015 (în urmă cu 5 ani): 82% au simțit un sentiment de realizare, 79% au economisit bani, 62% au avut un somn mai bun, 62% au avut mai multă energie și 49% au pierdut în greutate.
"O lună fără alcool poate ajuta și persoanele care încep să renunțe la alcool pentru mai mult timp. Deși majoritatea persoanelor care participă la program se întorc la băut, până la 8% nu mai consumă ulterior alcool cam circa șase luni mai târziu, potrivit Public Health England și British Medical Journal. Iar cei care se întorc la băutură beau mai puțin", potrivit goodmorningamerica.
Institutul Național de Sănătate din SUA avertizează asupra asupra abuzului consumului de alcool și alcoolismului. Acestea reprezintă a treia cauză principală de deces. Cantități nesănătoase de alcool duc la: hipertensiune arterială, boli de inimă, boli de ficat, leziuni nervoase, infecții, inclusiv pneumonie și chiar anumite tipuri de cancer, precum cancerul de sân; afecțiuni psihiatrice, inclusiv depresie, rate mai mari de sinucidere, anxietate, tulburări de stres posttraumatic, tulburări alimentare, insomnia.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.