FLECAINIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FLECAINIDUM - prospect. Acţiune: Antiaritmic clasa IC (insuficiență cardiacă), blocant al canalelor de sodiu, greu reversibil; deprimă marcat depolarizarea sistolică, scade conducerea A-V, are efect slab asupra repolarizării. 

FLECAINIDUM - prospect

Denumirea comercială: TAMBOCOR

Prezentare: Comprimate 

Indicații: Tahicardii atrioventriculare nodale de reintrare, aritmii asociate cu sindromul Wolff-Parkinson-White, fibrilaţie atrială paroxistică la pacienţi cu simptome de incapacitate atunci când tratamentul necesar a fost stabilit şi în absenţa disfuncţiei ventriculare stângi, tahicardie ventriculară susţinută, extrasistolie ventriculară şi/sau tahicardie ventriculară nesusţinută, care sunt produse de simptomele de incapacitate, în cazul în care acestea sunt rezistente la alte altă terapie sau când alt tratament nu a fost tolerat, menţinerea unui ritm normal ca urmare a conversiei prin alte mijloace. 

Contraindicații: Hipersensibilitate, şoc cardiogen (cu excepţia celui indus de aritmii), sindrom Brugada cunoscut, IC congestivă necontrolată, pacienţi cu antecedente de IM (infarct miocardic) care au avut fie extrasistole ventriculare asimptomatice fie tahicardie ventriculară nesusţinută asimptomatică, pacienţi cu fibrilaţie atrială de mult timp instalată pentru care nu a existat nicio încercare de a o converti la ritm sinusal şi la pacienţii cu boli valvulare cardiace cu manifestări hemodinamice semnificative. Cu excepţia cazului în care sunt disponibile măsuri de stimulare cardiacă, flecainida nu trebuie administrată la pacienţii cu disfuncţie de nod sinusal, defecte de conducere atrioventriculară, bloc atrioventricular de gradul doi sau mai mare, bloc de ramură sau bloc distal. 

Atenție!: Corectarea tulburărilor electrolitice înaintea tratamentului. Prudenţă la pacienţii cu stimulator cardiac permanent sau electrozi de stimulare temporară. Monitorizarea concentraţiei plasmatice a flecainidei, mai ales la pacienţii cu afectare hepatică semnificativă. Control ECG frecvent. În sarcină şi alăptare se va folosi doar dacă beneficiile depăşesc riscurile. Prudenţă mare la şoferi şi activităţi de precizie. 

Reacții adverse: F o a rte fre c v e n te : ameţeală, de obicei trecătoare, afectarea vederii, cum ar fi diplopia sau vederea înceţoşată. F re c v e n te : proaritmie, dispnee, astenie, oboseală, febră, edem. Mai puţin frecvente: pacienţii cu flutter atrial pot dezvolta o conducere AV 1:1 cu creşterea ritmului cardiac, greaţă,vărsături, constipaţie, durere abdominală, scăderea apetitului, diaree, dispepsie, flatulenţă, dermatită alergică, incluzând rash cutanat, alopecie, anemie, trombocitopenie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel