Fostul șef de la Urgență, primul vaccinat anti-COVID de la Spitalul Universitar

Adisa Codruț / 30 dec 2020 / 17:30
Medicul Andrei Georgescu  FOTO: SUUB
Medicul Andrei Georgescu FOTO: SUUB

Medicul Andrei Georgescu, fostul coordonator al Urgențelor de la Spitalul Universitar de Urgență din București a fost primul doctor vaccinat la  unitatea medicală amintită.

Primele cadre medicale au fost vaccinate împotriva infecției COVID, miercuri, 30 decembrie, la Centrul de vaccinare împotriva COVID, deschis astăzi la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB). Primele 100 de doze au fost aduse la spital încă de dimineață, iar primele persoane vaccinate au fost medici din Unitatea de Primiri Urgențe.

Vaccinarea a început cu doctorul Andrei Georgescu, fostul coordonator al UPU. Acesta a declarat: ”Sunt mândru că am fost primul vaccinat de la Spitalul Universitar de Urgență. Din păcate sunt multe informații false care circulă pe internet, iar oamenii ar trebui să asculte doar de autorități și să nu creadă în fake-news. Eu am comorbidități, dar mi-am sunat cardiologul și chiar m-a îndemnat să fac acest pas. Mesajul meu către populație este să se vaccineze", a declarat medicul Georgescu.

Al doilea medic vaccinat în centrul de la SUUB a fost Silvia Nica, medic coordonator Unitatea de Primiri Urgențe. ”Abia așteptam momentul vaccinării. Pentru noi a fost și este o perioadă grea și mă bucur că acum există vaccinul împotriva coronavirusului”, a afirmat medicul Silvia Nica.

În centrul de vaccinare împotriva Covid de la Spitalul Universitar vor fi imunizați și angajați ai altor instituții sanitare, în total aproximativ 20.000 de persoane.

”Este un moment important pentru Spitalul Universitar. Azi începem un alt capitol al luptei noastre cu această patologie generată de un virus ciudat - SARS-CoV-2, cu o boală cu manifestări extrem de eterogene şi extrem de imprevizibile, azi începem vaccinarea pentru personalul Spitalului Universitar (...) Vor fi vaccinaţi, deopotrivă, angajaţii de la Institutul de Virusologie "Ştefan Nicolau", Spitalul Clinic "Prof. dr. Theodor Burghele", Institutul ORL "Prof. Dr. Dorin Hociotă", personalul din farmaciile sectoarelor 4, 5 şi 6, personalul medical din cabinetele stomatologice, angajaţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, medicii de familie şi asistenţii medicali din sectoarele 5 şi 6, dar şi cadrele medicale din lanţul privat de sănătate Regina Maria", a declarat managerul SUUB, prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy