Gabriela Firea: Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina

Angela Sabău / 20 iun 2020 / 19:26
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză DSP că ține  Spitalul Colentina închis nejustificat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat faptul că Spitalul Colentina este ținut închis nejustificat. „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina - cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport Covid, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie, și care puteau fi tratați în cele două spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală. DSP - cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătății testarea din Capitală -, blochează acum și deschiderea Spitalului Colentina. În această perioada, starea pacienților cronici care erau tratați la Colentina s-a înrăutățit.

Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obișnuim cu acesta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacție sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, și pentru a-i trata eficient și pe ceilalți bolnavi - non Covid -, noi am rămas încremeniți în proiect.

Da, știu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găsește teren fertil. Dar, va veni și ziua decontului!”, a scris ea pe pagina ei de socializare.

Ea a mai arătat o serie de măsuri pe care le-a luat primăria pentru sistemul medical, printre deschiderea unui spital modular pentru  pacienții cu Covid-19. „Am achiziționat 5 aparate de testare RT - PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii și asistenții pentru a-și proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca și alte instituții și fundații, am ridicat în timp record un spital modular Covid 19 cu 500 de locuri - nu din «carton», care oferă condiții optime de tratament și cazare (sperăm să nu fie nevoie și de această unitate exterioară ): medici pregătiți, aparatură, tratamente, alimentație potrivită, aer condiționat, tv, apă/canalizare, wi-fi etc, am sprijinit vârstnicii, persoanele vulnerabile, angajații care nu puteau «sta acasă»”, a mai menționat ea.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy