Gabriela Firea: Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina

Angela Sabău |
Data publicării:
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză DSP că ține  Spitalul Colentina închis nejustificat.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat faptul că Spitalul Colentina este ținut închis nejustificat. „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina - cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport Covid, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie, și care puteau fi tratați în cele două spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală. DSP - cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătății testarea din Capitală -, blochează acum și deschiderea Spitalului Colentina. În această perioada, starea pacienților cronici care erau tratați la Colentina s-a înrăutățit.

Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui să ne obișnuim cu acesta, să ne ferim cât mai mult de contaminare, dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacție sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, și pentru a-i trata eficient și pe ceilalți bolnavi - non Covid -, noi am rămas încremeniți în proiect.

Da, știu, prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găsește teren fertil. Dar, va veni și ziua decontului!”, a scris ea pe pagina ei de socializare.

Ea a mai arătat o serie de măsuri pe care le-a luat primăria pentru sistemul medical, printre deschiderea unui spital modular pentru  pacienții cu Covid-19. „Am achiziționat 5 aparate de testare RT - PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii și asistenții pentru a-și proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca și alte instituții și fundații, am ridicat în timp record un spital modular Covid 19 cu 500 de locuri - nu din «carton», care oferă condiții optime de tratament și cazare (sperăm să nu fie nevoie și de această unitate exterioară ): medici pregătiți, aparatură, tratamente, alimentație potrivită, aer condiționat, tv, apă/canalizare, wi-fi etc, am sprijinit vârstnicii, persoanele vulnerabile, angajații care nu puteau «sta acasă»”, a mai menționat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel