Gestul banal, învățat în copilărie, care previne boala Alzheimer

DCMedical Team / 11 apr 2021 / 10:17
Experimentele universitare arată că seniorii își amintesc lucrurile esențiale
Experimentele universitare arată că seniorii își amintesc lucrurile esențiale

Medicul neurochirurg prof dr Vlad Ciurea recomandă o tehnică simplă pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Medicul neurochirurg prof. dr. Vlad Ciurea consideră că scrisul de mână este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio-cerebral.

”Recomand tuturor să scrie cât mai mult de mână. Din păcate, tot mai mulți folosesc astăzi computerul, pentru că este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importantă. Pentru că mii și mii de celule nervoase lucrează la acțiunea de scriere. Practic, participă tot creierul: emisfera dreaptă este cea artistică, a creativității, iar cea stângă a execuției. Când scriem, punem pe hârtie un gând, apoi îl formulăm cât mai succint. (...) Scrisul este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral. Pentru că scrisul creează legături, sinapse, iar celulele se activează. Și mai e ceva: scriind, îți vin idei, rezolvi probleme, te organizezi. Este o bună metodă de a preveni teribila boală Alzheimer”, a declarat prof dr Vlad Ciurea, potrivit DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy