Gingko biloba, beneficii la care nu te-ai fi gândit: nu doar circulația sângelui și creierul sunt vizate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Gingko biloba are efect benefic
Gingko biloba are efect benefic

Gingko biloba are mai multe efecte benefice pentru sănătate. Iată câteva dintre ele, dar și atenționări: nu oricine o poate consuma.

Ginkgo biloba a fost folosit de mult timp pentru beneficiile sale asupra memoriei, deoarece numeroase studii de cercetare au confirmat utilizarea sa pentru tratarea bolii Alzheimer și a altor forme de demență. De asemenea, este bine cunoscut faptul că crește circulația sângelui pentru afecțiuni precum claudicația intermitentă (fluxul sanguin redus la picioare), precum și îmbunătățirea sănătății ochilor pentru persoanele cu glaucom sau degenerescență maculară.

Dar, potrivit cercetărilor, gingko biloba este, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru vertij. Și, la fel ca și calciul, magneziul și vitamina D, pe lângă beneficiile pe care gingko biloba le aduce persoanelor care suferă de vertij, s-a constatat că planta îmbunătățește sănătatea oaselor la persoanele cu osteoporoză indusă de glucocorticoizi.

Cum se explică atât de multe beneficii ale plantei gingko biloba

Gingko biloba este un remediu natural puternic, deoarece are un conținut mare de antioxidanți. Au fost identificate peste 40 de componente antioxidante din arborele ginkgo, dar cei mai puternici nutrienți se găsesc în frunze: flavonoide antioxidante (inclusiv quercetina, kaempferol și izorhamnetina) și terpenele (ginkgolide și bilobalid). Ginkgo biloba conține, de asemenea, aceiași pigmenți de plante polifenolici antioxidanți găsiți în ceaiul verde - proantocianine.

Cum să beneficiați de avantajele gingko biloba

Gingko biloba poate fi găsit în extracte standardizate, capsule, tablete și frunze uscate pentru ceaiuri. Gingko nu funcționează imediat. Adică durează adesea 4 până la 6 săptămâni pentru a observa beneficiile inițiale ale plantei. Doza recomandată este de 120 mg pe zi de extract de ginkgo biloba (standardizat la 24-32% flavone și 6-12% terpene lactone), administrat în doze divizate timp de trei luni.

Avertizări:

Au fost raportate reacții alergice ocazionale la ginkgo. Ginkgo nu trebuie utilizat împreună cu aspirină sau anticoagulante sau de către oricine cu un deficit de vitamina K, decât sub supravegherea unui medic integrator. Ginkgo poate interfera, de asemenea, cu alte medicamente, inclusiv antidepresive și medicamente pentru tensiunea arterială. Dacă luați medicamente, nu luați gingko biloba fără a vă consulta mai întâi medicul. Copiii și femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să ia ginkgo biloba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel