Glaucom cu unghi deschis, un nou tratament aprobat

Steluța Indrei / 14 sep 2018 / 10:06

Un nou tratament pentru glaucom cu unghi deschis a fost aprobat de FDA - Administrația americană a medicamentelor și alimentelor. Este vorba despre XELPROSTM (emulsie oftalmică latanoprost) de 0,005% pentru reducerea presiunii intraoculare crescute. 

XELPROSTM - emulsie oftalmică latanoprost este indicată pacienților cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară. Aceasta este prima și singura formă de latanoprost care nu este formulată cu clorură de benzalconiu, un conservant utilizat în mod obișnuit în preparatele oculare topice, informează compania producătoare.

XELPROSTM este dezvoltat de Sun Pharma utilizându-se tehnologia propriu-zisă MicroMulsion Swollen Micelle Microemulsion (SMM).

O opțiune importantă de tratament pentru glaucom cu unghi deschis

„Ca singură versiune de latanoprost fără clorură de benzalconiu, XELPROSTM va fi o opțiune importantă ca alternativă de tratament pentru persoanele cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară”, a declarat Abhay Gandhi, CEO, America de Nord, Sun Pharma. „Această aprobare, care vine la mai puțin de o lună de la aprobarea CEOTA (soluție circulară oftalmică) 0,09%, reafirmă rezistența diviziei de oftalmologie cu creștere rapidă a Sun Pharma și angajamentul său de a satisface nevoile pacienților cu afecțiuni oculare", adaugă Gandhi.

În studiile clinice randomizate, controlate ale pacienților cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară cu o valoare medie a presiunii intraoculare (IOP) de 23-26 mmHg, XELPROSTM a scăzut IOP cu o medie de până la 6-8 mmHg.

XELPROSTM va fi comercializat în SUA de către Sun Ophthalmics. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy