Glaucom cu unghi deschis, un nou tratament aprobat

Steluța Indrei |
Data publicării:
Ochi umflați dimineața
Ochi umflați dimineața

Un nou tratament pentru glaucom cu unghi deschis a fost aprobat de FDA - Administrația americană a medicamentelor și alimentelor. Este vorba despre XELPROSTM (emulsie oftalmică latanoprost) de 0,005% pentru reducerea presiunii intraoculare crescute. 

XELPROSTM - emulsie oftalmică latanoprost este indicată pacienților cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară. Aceasta este prima și singura formă de latanoprost care nu este formulată cu clorură de benzalconiu, un conservant utilizat în mod obișnuit în preparatele oculare topice, informează compania producătoare.

XELPROSTM este dezvoltat de Sun Pharma utilizându-se tehnologia propriu-zisă MicroMulsion Swollen Micelle Microemulsion (SMM).

O opțiune importantă de tratament pentru glaucom cu unghi deschis

„Ca singură versiune de latanoprost fără clorură de benzalconiu, XELPROSTM va fi o opțiune importantă ca alternativă de tratament pentru persoanele cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară”, a declarat Abhay Gandhi, CEO, America de Nord, Sun Pharma. „Această aprobare, care vine la mai puțin de o lună de la aprobarea CEOTA (soluție circulară oftalmică) 0,09%, reafirmă rezistența diviziei de oftalmologie cu creștere rapidă a Sun Pharma și angajamentul său de a satisface nevoile pacienților cu afecțiuni oculare", adaugă Gandhi.

În studiile clinice randomizate, controlate ale pacienților cu glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară cu o valoare medie a presiunii intraoculare (IOP) de 23-26 mmHg, XELPROSTM a scăzut IOP cu o medie de până la 6-8 mmHg.

XELPROSTM va fi comercializat în SUA de către Sun Ophthalmics. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel