GONADOTROPHINUM CHORIONICUM - prospect

DCMedical Team / 21 ian 2021 / 13:53
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

GONADOTROPHINUM CHORIONICUM – prospect. Acțiune: Gonadotropină corionică umană, cu activitate predominant luteinizantă; la femei, declanșează ovulația (prin stimularea maturării foliculare tardive) și formarea corpului galben; la bărbați, stimulează producerea de testosteron.

GONADOTROPHINUM CHORIONICUM - prospect

Denumiri comerciale: PREGNYL 5000, OVITRELLE 

Forma: Soluție injectabilă seringă preumplută, liofilizat pentru soluție injectabilă plus solvent

Indicații: La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenințare de avort. 

La bărbați: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligoastenospermie și azoospermie.

Contraindicații: Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostată sau neoplasm androgen - dependent. Disgenezie ovariană, absența uterului, menopauză precoce, ocluzie tubară cu excepția cazului în care pacienta se află în terapie de superovulație pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activă; hipersensibilitate la gonadotrofină; în reducerea surplusului ponderal; alăptare.

Atenție!: Nu este eficace la bărbați cu FSH crescut; prudență în hipotiroidism, deficit adrenocortical sau hiperprolactinemie, afecțiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrenă sau astm bronșic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariană; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuală.

Reacții Adverse: Reacție locală/durere la locul de injecție. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitație. Reacții alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariană la femei. La bărbați: retenție lichidiană, edeme, senzație de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuală.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy