Grețurile ”matinale” se întind pe toată durata zilei

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Când rămâi mai ușor însărcinată
Când rămâi mai ușor însărcinată

Cercetătorii susțin că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare întrucât gravidele experimentează grețuri și stări de vomă și în alte momente ale zilei.

O cercetare derulată de Universitatea Warwick consideră că expresia ”grețuri matinale” este înșelătoare deoarece gravidele pot avea stări de greață și după-amiaza sau/și seara. Este primul studiu care demonstrează că gravidele experimentează stări de greață și de vomă nu doar dimineața. 256 de femei însărcinate au ținut jurnale cu simptomele experimentate din ziua în care au aflat că sunt însărcinate până în a 60-a zi de sarcină.

Cercetătorii au folosit informațiile din jurnale pentru a prezice probabilitatea de a avea greață și a vărsături în fiecare oră a zilei, defalcate în săptămâni după ultima ovulație. Astfel au descoperit că, în timp ce vărsăturile erau cele mai frecvente între 7.00 și 13.00, greața persistă pe parcursul întregii zile, nu doar dimineața. Multe gravide au notat că au vomat seara. Concluzia cercetătorilor: probabilitatea de a prezenta greață este întâlnită în săptămânile 5, 6 și 7, în timp ce pentru vărsături este în săptămâna a șaptea, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel