Greșeli frecvente înainte de antrenament. Efectele CAFELEI și ALCOOLULUI

Anisia Nica |
Data publicării:
greseli frecvente FOTO: Pexels@ victor freitas
greseli frecvente FOTO: Pexels@ victor freitas

Ce nu ai voie să faci înainte de antrenament? Mesele bogate și consumul excesiv de apă trebuie evitate înainte de antrenament. 

Greșelile frecvente înainte de antrenament pot fi evitate ușor dacă le cunoaștem și înțelegem care este efectul lor asupra corpului și eficienței antrenamentului.

Mesele bogate 

Înainte de a merge la sală nu trebuie să mâncăm cantități mari de mâncare. Într-adevăr, este important să avem o gustare cu 30 de minute-o oră înainte de a face sport, dar aceasta ar trebui să conțină fructe sau alimente care se digeră ușor pentru a evita crampele abdominale și starea de greață. De asemenea, poți mânca cu două-trei ore înainte de antrenament alimente bogate în carbohidrați care te mențin energic. Printre acestea se numără pâinea integrală, pastele, fasolele, orezul, cartofii și porumbul.

Fibrele și proteinele

Alături de proteine, fibrele au un rol esențial în menținerea digestiei sănătoase și ne ajută să ne menținem în formă. Cu toate acestea, fibrele nu trebuie consumate înainte de a merge la sală pentru că voi încetini digestia și vor scădea productivitatea antrenamentului. În schimb, aportul suficient de fibre este important pe timpul zilei, iar alimentele bogate în fibre și proteine sunt lintea, orezul, cerealele integrale și bananele.

Încălzirea

Conform Runtastic, tipul de încălzire pe care îl facem este foarte important. Există încălzire statică, iar aceasta este recomandată DUPA antrenament și încălzire dinamică. Acest tip de încălzire este cea pe care trebuie să o facem ÎNAINTE de antrenament.

Consumul de apă

Apa ne menține hidratați și contribuie la toate procesele fiziologice din corp. Corpul nostru are nevoie de o cantitate suficientă de apă zilnic, în special când facem sport, când procentul de fluide pierdut este mare. Totuși, înainte de antrenament nu este recomandat consumul unei cantități mari de apă. Pentru a evita deshidratarea, poți alege să bei mai multă apă cu două ore înainte de antrenament.

Alte sfaturi

O serie de factori contribuie la atingerea obiectivelor pe care ni le stabilim atunci când facem sport. Cafeaua și alcoolul trebuie consumate cu moderație sau pot fi chiar eliminate. Deși ne oferă energie pe moment, cafeaua ne deshidratează și ne face să ne simțim mai obosiți, dacă este consumată în exces. Alcoolul scade capacitatea de concentrare și de coordonare a mișcărilor.

Lipsa somnului contribuie și ea la scăderea eficienței antrenamentului. Specialiștii ne recomandă între 7 și 9 ore de somn pe noapte pentru a ne simți în formă și plini de viață.

Vezi și: Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel