Gripă, încă un deces. 20 de români uciși de la începutul sezonului gripal

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Gripă, viroze
Gripă, viroze

Gripa a ucis 20 români în acest sezon. Cel mai recent deces este cel de astăzi, survenit la un bărbat în vârstă de 68 ani, din județul Galați. Acesta a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, bărbatul avea condiții medicale preexistente și un status vaccinal antigripal necunoscut.

Ieri a decedat o femeie în vârstă de 45 ani, din județul Ialomița, care avea virusul gripal tip A,  dar subtip H1. Și aceasta avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinată antigripal. Până acum cele mai multe decese înregistrate într-o singură zi au fost vineri 18 ianuarie 2019, când gripa a răpus 7 oameni.

De la începutul sezonului au fost confirmate 268 cazuri de gripă: 98 cu virus AH1, 53 cu virus AH3, 116 cazuri cu virus A nesubtipat și 1 caz de gripă cu virus B, potrivit INSP, care susține că cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie este săptămână epidemică.

Medicii sfătuiesc populația să se vaccineze împotriva virusului gripal, aceasta fiind singura măsură eficientă. Mai mult, autoritățile sanitare atrag atenția că dacă vor mai fi încă două săptămâni epidemic va fi declarată epidemie de gripă în România.

Ministerul Sănătății a spus că ar putea suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal cu încă 300 000 de doze, dacă medicii de familie solicită acest lucru. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a sfătuit ca persoanele care sunt la risc de-a lua gripă să se vaccineze, dacă nu au făcut-o încă, iar persoanele care nu intră în categoriile aflate la risc pentru a beneficia de vaccinul antigripal gratuit, să-și achiziționeze vaccinul din farmacii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel