Heavy Metal, terapie pentru stres? Ce efect are asupra copiilor supradotați

Muzica Heavy Metal i-ar putea ajuta pe tinerii supradotați să scape de emoțiile negative.

Potrivit unui studiu realizat de Stuart Cadwallader, psiholog și Jim Campbell, profesor la Academia Națională A Tinerilor Talentați și Inteligenți de la Universitatea din Warwick, tinerii supradotați ascultă Heavy Metal pentru a scăpa de furie și frustrări. 


Studiul a fost efectuat pe un numar de 1057 de elevi de la Academia Națională A Tinerilor Talentați și Inteligenți, care au răspuns unui sondaj legat de genurile preferate de muzică. Studenții acestei instituții reprezintă varfurile academice ale Marii Britanii.

Oamenii de știință descoperit că rockul era cel mai popular gen muzical ascultat, urmat îndeaproape de pop. Au existat, de asemenea, diferențe între tipul de muzică preferat și atitudinea lor - cei cărora le plăcea Heavy Metal-ul aveau o stimă de sine mai scăzută.


Potrivit studiului, muzica Heavy Metal îi ajută pe tinerii înzestrați să facă față mai bine stresului. 

„Există această prejudecată potrivit căreia elevii inteligenți ascultă muzică clasică și își petrec timpul citind. Cred ca avem de-a face cu un stereotip depășit. Am descoperit ca foarte multi tineri inzestrati ascultă Heavy Metal, arată autorii studiului. 


Mai mult, oamenii de știință au descoperit, în urma studiului, ca stima de sine a acestor tineri este mai scazută decât cea a respondentilor obisnuiti, ceea ce poate duce la probleme de adaptabilitate socială.

Acești elevi au spus că nu se consideră „Metalheads”, dar au identificat aspecte specifice ale acestei culturi. Ei au vorbit în mod special despre utilizarea Heavy Metal-ului pentru eliminarea emoțiilor negative, folosind  muzica puternică și adesea agresivă pentru a scăpa de frustrări și furie. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel