Heliport la Spitalul Universitar de Urgență București, funcțional din toamnă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Un heliport se va construi pe acoperișul Spitalului Universitar de Urgență București   FOTO: Facebook SUUB
Un heliport se va construi pe acoperișul Spitalului Universitar de Urgență București FOTO: Facebook SUUB

Spitalul Universitar de Urgență din București va avea un heliport pe Blocul Operator Central. Investiția se ridică la circa 800.000 de euro.

Heliport, SUUB. Spitalul Universitar de Urgență București va avea un heliport care va beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Heliportul va fi amenajat pe Blocul Operator Central, iar pacienții aduși cu elicopterul vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

Investiția se ridică la circa 800.000 de euro, iar lucrările sunt estimate a se încheia la sfârșitul lunii august. Heliportul va fi pus în funcțiune din această toamnă.

"Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor", arată reprezentanții SUUB, într-un comunicat.

Heliport, SUUB: reacția conducerii SUUB

Medicul Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, a declarat că proiectul heliportului este unic în București și e "o dovadă că se poate":

"Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieți, acest proiect este un vis care va deveni realitate și îi mulțumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. (...) Este un proiect de succes care stabilește un nou standard de performanță în sistemul sanitar românesc".

Administratorul companiei care a finanțat construirea heliportului, Gherghina Ionescu, susține că proiectul este unul ”de suflet”: 

”avem garanția că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienți din întreaga țară. Pentru compania noastră, implicarea activă în viața comunității, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverența, implicarea și responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră. Aceastea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc".

Aceeași companie a susținut financiar amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem din SUUB, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular. Investiția a fost de circa 200.000 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel