Hidroxiclorochină: SUA retrag autorizarea de utilizare în regim de urgență a medicamentului pentru COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

SUA retrag autorizarea în regim de urgență a doua medicamente utilizate în tratarea COVID-19. Este vorba despre clorochină și hidroxiclorochină.

Două medicamente utilizate în tratarea COVID-19 nu mai sunt autorizate pentru utilizarea în regim de urgență, în SUA. Este vorba despre clorochină și hidoxiclorochină, notează agerpres.ro. „Nu mai este rezonabil să credem că administrarea pe cale orală a hidroxiclorochinei şi clorochinei este eficientă în tratamentul pentru COVID -19”, a menţionat responsabilul ştiinţific al Agenţiei americane de medicamente (FDA), Denise Hinton. „De asemenea, nu mai este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute şi potenţiale ale acestor produse depăşesc riscul lor cunoscut şi potenţial”, a precizat ea, anunţând încetarea utilizării acestor medicamente în regim de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel