Hiper sau hipotiroidia: ce riscuri produce în organism

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Aina Antonela Burlacu  FOTO: DC Media Group
Aina Antonela Burlacu FOTO: DC Media Group

Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a a vorbit la Interviurile DC News și Dc Medical despre hiper și hipotiroidie, despre ce riscuri provoacă în organism.

Despre hiper sau hipotiroidie a vorbit medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu, la Interviurile DC News și Dc Medical. „Depinde de cauza care o produce”, a spus ea. „Dacă este o boală autoimună, cu boala autoimună trăim, cu ea defilăm. Pentru că avem în genele noastre, ne-am născut cu această predispoziție”, a mai spus medicul.
Ea a mai explicat, apoi, că poate provoca, așa cum a fost în cazul Oanei Roman - care a fost invitată în emisiune -  cu un „debut de tiroxicoză”.
Alte riscuri sunt cele legate de infertilitate la femei. „Un risc este, cum îmi vin mie paciente în cabinet, nu reușesc să rămână însărcinate. Sau pierd sarcini repetate. Până se gândește un ginecolog să le dea să facă analizele.
La copii, de obicei, sunt copii care nu cresc bine, fie rămân mici, fie se îngrașă mai mult, dar riscuri vitale, pe termen scurt sunt doar dacă e un pacient care face o „intoxicație” cu hormoni tiroidieni. Dacă are și o problemă cardiacă face o fibrilație atrială și se poate opri inima. Însă pe termen lung e un risc”, a mai spus ea.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel